בחברה שבה קשרי משפחה ותמיכה הדדית בין הורים וילדים נחשבים חיוניים, ייתכן שחלק מהאנשים חוו את ילדותם והתבגרותם ללא תמיכת הוריהם. הסיבות להיעדרות זו הן מרובות: מוות, פרידה, עבודה בחו"ל… אך אילו השלכות יש לכך על אישיותם והתנהגותם של אנשים אלו? להלן 6 התנהגויות חושפניות של אנשים שגדלו ללא תמיכת הורים:
1. אוטונומיה גדולה
הסימן הראשון הנראה לעין הוא בדרך כלל אוטונומיה גדולה. ואכן, אנשים שנמנעו מהם תמיכת הורים מגיל צעיר נאלצים לעתים קרובות ללמוד במהירות להסתדר בעצמם. כתוצאה מכך, הם מפתחים עצמאות מסוימת המסייעת להם להתמודד עם אתגרי חיי היומיום. אוטונומיה זו יכולה להתבטא הן במשימות הבית והן ביחסים חברתיים או מקצועיים.
הסתגלות מהירה
האוטונומיה הנרכשת עם הזמן מאפשרת גם לאנשים אלו להסתגל במהירות לשינויים ולמצבים בלתי צפויים. תכונת אופי זו נתפסת לעתים קרובות כיתרון על ידי מעסיקים ושותפים בתחומי חיים שונים.
2. צורך באימות חיצוני
למרות עצמאותם לכאורה, זה לא נדיר שאנשים אלה מחפשים אימות חיצוני כדי לפצות על התמיכה והאהבה שלא קיבלו מהוריהם. לכן הם עשויים להיות רגישים במיוחד למחמאות, סימני חיבה או הכרה בהישגיהם. עם זאת, כדי להימנע מליפול לתלות יתר, חיוני ללמוד לאמת את עצמך ולסמוך על עצמך.
נטייה לפיצוי יתר
אנשים שגדלו ללא תמיכת הורים מתקשים לעיתים לקבל את עברם ומבקשים להוכיח את ערכם על ידי התעלות על עצמם בתחומים שונים. גישה זו יכולה להועיל אם היא מאוזנת, אך היא יכולה גם להוביל להתנהגויות כפייתיות ולקושי ליהנות באופן מלא מרגעי רגיעה.
3. חשש מיחסים משפחתיים
באופן לא מפתיע, היעדר תמיכת הורים מותיר לא פעם את חותמו על תפיסת המשפחה והיחסים הקשורים אליה. זה יכול לגרום לחשש מסוים לגבי הקמת משפחה משלך., שיקול דעת רב לגבי הרקע המשפחתי שלו או אפילו עניין מובהק בסיפוריהן של משפחות אחרות. בניית קשרים משפחתיים חזקים ובריאים עם ילדיו יכול להיות אתגר אמיתי עבור אנשים אלה.
קושי להביע רגשות
התבגרות ללא תמיכת הורים עלולה להוביל גם לקושי בזיהוי והבעת רגשות. חיוני לעבוד על הממד הזה כדי ליצור קשרים בריאים ובונים עם הסובבים אותך, במיוחד כשמדובר במשפחה שלך.
4. הגברת האמפתיה והסובלנות
גדילה ללא תמיכת הורים יכולה באופן פרדוקסלי לחזק את האמפתיה והסובלנות כלפי אחרים. אנשים אלו מתמודדים לעתים קרובות עם מצבים עדינים ומתאמצים, מסוגלים להבין את הקשיים של אחרים ולספק להם תמיכה רבת ערך. תכונת אופי זו יכולה להועיל מאוד בקשרים ידידותיים או רומנטיים.
חוש צדק חזק
אמפתיה וסובלנות מלוות לעיתים קרובות בקשר חזק לערכי צדק ושוויון. אנשים שגדלו ללא תמיכת הורים עשויים לכן להרגיש מודאגים במיוחד מסיבות הומניטריות, חברתיות או סביבתיות.
5. פחד מנטישה ודחייה
טראומה הקשורה לחוסר תמיכה הורית יכולה להוביל פחד עמוק מנטישה ודחייה, המתבטא בצורות שונות : פחד להישאר על ידי בן הזוג, לאבד את העבודה או לא להתקבל לקבוצה חברתית. פחדים אלה יכולים להפריע למערכות היחסים שלהם ולמנוע מהם ליצור קשרים מתמשכים עם אחרים.
נטייה לדריכות יתר
כדי להתגבר על הפחדים הללו, אנשים שחיו ללא תמיכת הורים נמצאים לעתים קרובות במצב של ערנות יתר ויכולים להקדיש אנרגיה רבה לציפייה והימנעות מכל סיכון של דחייה או נטישה. התנהגות זו עלולה להיות מתישה ולא מועילה, ולעיתים דורשת התערבות מקצועית כדי לתקן אותה.
6. חוסן יוצא דופן
סוף כל סוף, החוסן של אנשים ללא תמיכת הורים מרשים בדרך כלל. מול המכשולים והסבל שנתקלו בהם, הם הצליחו לשאוב בתוכם את הכוח הדרוש כדי לבנות את עצמם מחדש ולהתקדם בחיים. חשוב שאנשים אלו יהיו מודעים לכוח הפנימי הזה ושהם ישתמשו בו כדי לממש את שאיפותיהם ולבנות את החיים המתאימים להם.
מקורות השראה מרובים
רחוק מלהיות מוגבל להוריהם, אנשים ללא תמיכת הורים מצאו לעתים קרובות מקורות השראה ותמיכה אחרים: חברים, חונכים, חפצי תרבות וכו'. גיוון זה מעיד על עושר הרקע שלהם ומייצג כוח אמיתי לניצול. להמשיך להתקדם.
התבגרות ללא תמיכת הורים מציגה סט של אתגרים ייחודיים ותכונות אופי ספציפיות. מודעות להיבטים אלו מאפשרת לנו להבין טוב יותר את הבעיות והקשיים בהם נתקלים האנשים הללו, אך גם להעריך את הכוח שהם מפגינים על בסיס יומיומי.