5 סימנים שהפרטנר שלך מתמודד עם פצעי עבר – התנהגויות לא להתעלם מהן!

Noah Levi

כיצד להבחין ולהתמודד: השפעת פצעי העבר של בן הזוג שלך על המערכת הרומנטית שלכם

במערכת יחסים רומנטית, זה לא נדיר שבני זוג מביאים איתם חוויות עבר והתנהגויות שהושפעו מהם. פגיעות העבר יכולות להתייחס לביטחון עצמי, לאיזון רגשי ואפילו ליכולת להיות מאושר בתוך מערכת היחסים. במאמר זה, נחקור חמש התנהגויות טיפוסיות של בני זוג הנושאות פגיעות מהעבר כדי להבין טוב יותר כיצד הן יכולות להשפיע על מערכת יחסים נוכחית.

1. חוסר ביטחון עצמי ופחד נטישה

אחת ההתנהגויות הנפוצות ביותר בקרב אנשים עם פגיעות עבר היא חוסר ביטחון עצמי ופחד מנטישה. זה מתבטא לעתים קרובות כצורך מתמיד בביטחון וחיבה מבן הזוג שלהם. אנשים אלה נוטים להיות מודאגים יתר על המידה לגבי מה בן הזוג שלהם חושב ולדאוג כל הזמן שהם לא יאהבו אותם או יעזבו אותם בשביל מישהו אחר.

  • מרגיש מאוים בקלות או קנאה : אנשים חסרי ביטחון עצמי וחוששים נטישה מתקשים לעיתים קרובות לנהל את רגשותיהם כאשר הם חשים מאוימים או קנאים במערכת היחסים שלהם. לאחר מכן הם יכולים להביע תגובות לא פרופורציונליות למצבים טריוויאליים.
  • נצמדת לבן הזוג שלך : אנשים מסוימים עשויים גם להיצמד לבת הזוג שלהם בצורה מוגזמת, בין אם פיזית או רגשית. הם כל הזמן מחפשים ביטחון באהבתו ובמחויבותו של בן הזוג כלפיהם.
  • דחיית האוטונומיה של האחר : חוסר ביטחון עצמי יכול לגרום גם לדחיית האוטונומיה של בן הזוג, מכיוון שהאדם שנושא פצעי עבר מפחד פעמים רבות שהאחר יהפוך לעצמאי ויעזוב אותם.

2. קושי להביע רגשות וצרכים

אנשים שנפגעו בעבר עשויים להתקשות לבטא את רגשותיהם וצרכיהם במסגרת מערכת יחסים רומנטית. ייתכן שהסיבה לכך היא פחד להיראות פגיע או חלש, או רצון לא מודע להעניש את בן הזוג על פגיעות העבר.

  • תקשורת עקיפה או פסיבית-אגרסיבית : אנשים אלה עשויים לתקשר את הצרכים והחששות שלהם באופן עקיף או פסיבי-אגרסיבי, במקום להתייחס ישירות לבעיות עם בן הזוג שלהם.
  • סגירה רגשית : ביטוי נוסף הוא הסתגרות רגשית, שבה האדם מתקשה לחלוק את רגשותיו עם בן הזוג ומסרב להיפתח או להיות פגיע.
  • הימנע מוויכוח : כדי להימנע מקונפליקט או עימות, אנשים אלה עשויים גם לבחור להשתיק את הצרכים והרגשות שלהם, ולשפוט שזה יותר נבון לא להתעמת עם בן הזוג שלהם.

3. כעס וטינה בלתי פתורים

פגיעות בעבר עלולות להוביל לרגשות של כעס וטינה בלתי פתורים, בין אם כלפי מערכת יחסים לשעבר ובין אם כלפי עצמך. רגשות שליליים אלו עלולים לחלחל לתוך מערכת היחסים הנוכחית ולגרום לבעיות אם לא מטפלים בהם.

  • להחיות טיעונים ישנים : לפעמים מתעוררים ויכוחים או אי הסכמות בגלל אירועים שקרו בעבר, וגורמים לפצעים ישנים להיפתח מחדש.
  • מקרין את הפצעים שלך על בן הזוג שלך : אנשים הנושאים פצעים מהעבר נוטים לפעמים להשליך אותם על בן זוגם הנוכחי, גם אם האחרון אינו אחראי לסבל הזה.
  • פסימיות ומרירות : כעס וטינה מובנית יכולים גם לפנות את מקומם לפסימיות ולמרירות, מה שמקשה על האנשים האלה לראות את הצד החיובי של הדברים או להעריך לחלוטין את מערכת היחסים הנוכחית שלהם.

4. חוסר ביטחון רגשי וקשיים היוצרים היקשרות עמוקה

אנשים שסבלו מפגיעות עבר מתקשים לרוב ליצור התקשרות עמוקה עם בן הזוג, מה שעלול להוביל לחוסר ביטחון רגשי. הם עשויים להתקשות להרגיש בטוחים ונוחים בתוך מערכת היחסים ולתקשר את הרגשות הללו לבן הזוג שלהם.

  • אמביוולנטיות רגשית : אנשים אלו עלולים לחוש אמביוולנטיות רגשית לגבי מערכת היחסים שלהם, תנודה בין הרצון להיות קרוב לבן הזוג שלהם לבין הפחד להידחות או להינטש.
  • חיפוש מתמיד אחר הוכחה לאהבה : חוסר ביטחון רגשי יכול גם להוביל אותם לחפש כל הזמן הוכחות לאהבת בן הזוג כלפיהם, גם אם הוא או היא כבר עושים מאמצים להרגיע אותם.
  • חוסר יכולת לעסוק באופן מלא : קושי לבסס התקשרות עמוקה יכול גם להקשות על אנשים מסוימים להתחייב באופן מלא לקשר, בין אם במונחים של תוכניות עתידיות או אינטימיות רגשית.

5. חבלה לא מודעת בזוגיות

התנהגויות אופייניות הקשורות לפגיעות העבר כוללות חבלה לא מודעת במערכת היחסים. קורה שאנשים שסבלו בעבר מפעילים באופן לא מודע מנגנונים שפוגעים באושרם הנוכחי, מחשש שייפגעו שוב.

  • חבלה עצמית : אנשים עם פגיעות בעבר יכולים לפעמים לחבל בעצמם על ידי סיום מערכת היחסים ברגע שזה נראה טוב מכדי להיות אמיתי או כשהם מרגישים שדברים מתחילים להיות רציניים.
  • לגרום לעימות מיותר : חבלה יכולה ללבוש גם צורה של התנהגויות הגורמות לקונפליקט מיותר על מנת ליצור ריחוק רגשי מבן הזוג ובכך להגן על עצמך מפני פגיעה אפשרית.
  • חזרה על דפוסים כואבים : אנשים מסוימים חוזרים באופן לא מודע על דפוסי התנהגות שגרמו להם סבל בעבר, בתקווה שהפעם הדברים יהיו אחרת.

על ידי הבנת ההתנהגויות השונות הללו הקשורות לפגיעות העבר, ניתן לטפל בבעיות הבסיסיות שעשויות להשפיע על מערכת היחסים הנוכחית שלכם. הכרת הגורמים השורשיים להתנהגויות אלו חיונית לעבודה לקראת ריפוי ובניית מערכת יחסים מספקת ובריאה לטווח ארוך.

ברוך הבא » Blog » 5 סימנים שהפרטנר שלך מתמודד עם פצעי עבר – התנהגויות לא להתעלם מהן!