בעוד ש-WhatsApp היא אחת מיישומי המסרים המיידיים הפופולריים ביותר, היא גם לרוב מטרה להתקפות זדוניות. לאחרונה התגלה מקרה חדש: א עותק של WhatsApp מסתיר תוכנות ריגול. במאמר זה, אנו מציגים בפניכם את מה שאתם צריכים לדעת על גרסה כוזבת זו וכיצד להגן על עצמכם מפניה.
דרכי הפעולה של התוכנה הזדונית
Audacious, מחברי המתקפה הזו הצליחו לשחזר במידה רבה את המראה החזותי ואת פעולת אפליקציית ההודעות המפורסמת, ובכך להונות מספר רב של משתמשים. בעת התקנת עותק זה, דבר לא נראה בלתי חשוד במבט ראשון. עם זאת, ישנם כמה הבדלים עדינים שעשויים לצלצל בפעמון:
- נוכחות של פרסומות לא רצויות באפליקציה;
- בקשות חריגות להרשאות במהלך ההתקנה;
- ההאטה של הטלפון הקשורה לנוכחות התוכנה הזדונית ברקע.
אבל אנחנו עדיין צריכים לשים לב לסימנים האלה לפני תוכנה זדונית לרגל, הכלול בגרסה המזויפת הזו של WhatsApp, השפיע. אכן, הוא מסוגל לאסוף מידע רגיש שונים, כגון:
- שמות משתמש וסיסמאות בשימוש בטלפון;
- אנשי קשר והודעות שהוחלפו;
- היסטוריית גלישה וחיפושים שבוצעו.
כל הנתונים הללו מועברים לאחר מכן לשרת הנשלט על ידי האקרים, שיכולים להשתמש בהם למטרות זדוניות, כגון הונאה מקוונת, גניבת זהות או אפילו ריגול תעשייתי.
כיצד לזהות ולהימנע מהגרסה המזויפת הזו של WhatsApp?
ראשית, ראוי לציין שהעותק הזה של WhatsApp אינו נמצא בחנות Google Play, חנות האפליקציות הרשמית של אנדרואיד. הוא מוצע באתרי צד שלישי המציעים הורדה של אפליקציות מחוץ למעגל הרשמי, וזו כבר סיבה להיזהר.
- בדוק את שם המפתח בדף האפליקציה: לאפליקציית WhatsApp האמיתית יש את המפתח "WhatsApp Inc." ולא שם אחר;
- גלה על ההערות והדעות של משתמשים אחרים לפני הורדת האפליקציה: לגרסה הונאה תהיה בדרך כלל פחות משתמשים מרוצים ויותר דעות שליליות;
- קרא בעיון את תנאי השימוש ואת ההרשאות המבוקשות במהלך ההתקנה: אם הם נראים חודרניים מדי או לא קשורים לתכונות המפורסמות, עדיף לנטוש את ההתקנה.
באופן כללי, מומלץ בחום להוריד תמיד אפליקציות מחנויות רשמיות, כמו חנות Google Play או App Store עבור iOSהמציעות בקרה מחמירה יותר על האפליקציות המוצעות ומסירות את אלו שאינן מכבדות את כללי האבטחה שלהן.
מה לעשות אם כבר התקנת את הגרסה המזויפת הזו?
אם אתה חושב שהתקנת את העותק הזה של WhatsApp המכיל תוכנות ריגול, הדבר הראשון שעליך לעשות הוא להסיר את ההתקנה של האפליקציה. כדי לעשות זאת, פשוט בצע את השלבים הבאים:
- עבור להגדרות הטלפון;
- בחר "יישומים" וחפש את היישום המזויף;
- לחץ עליו ובחר "הסר התקנה".
לאחר שהאפליקציה תיעלם, ייתכן שהתוכנה הזדונית השאירה עקבות במכשיר שלך. כדי לוודא ולנקות את הטלפון שלך, התקן אנטי וירוס יעיל ובצע סריקה מלאה. תרופות אנטי-ויראליות כמו AVG Mobilation או Avast Mobile Security מומלצות לעתים קרובות כדי להבטיח הגנה מיטבית של מכשיר האנדרואיד שלך מפני איומי מחשב.
מנע את הסיכונים הכרוכים בסוג זה של התקפה
כדי להימנע מליפול למלכודת של תוכנות מזויפות כמו עותק זה של WhatsApp עם תוכנות ריגול, ניתן לנקוט במספר אמצעי זהירות פשוטים:
- התקן אנטי וירוס רב עוצמה במכשיר שלך ושמור אותו מעודכן;
- עדכן תמיד את מערכת ההפעלה של הטלפון והיישומים המותקנים;
- היזהר בעת הורדת אפליקציות, בחירת מקורות בטוחים ואימות פרטי האפליקציה לפני ההתקנה.
שימו לב גם: אם חשבונכם נפרץ כתוצאה מהתקפה זו, מומלץ לשנות מיידית את כל הסיסמאות המשמשות במכשיר שלכם, תוך הקפדה על שימוש בסיסמאות מורכבות ושונות לכל שירות. אתה יכול גם להפעיל אימות דו-שלבי כדי לאבטח עוד יותר את הגישה לחשבונות שלך.
לסיכום, מול האיום הנשקף מהעותק הזה של WhatsApp מסתיר תוכנות ריגול, חיוני להיות ערניים במיוחד לגבי בחירת האפליקציות להתקנה ומקורן. אל תזניח גם עדכוני מערכת ואפליקציות