בדוק את שלושת אלה מתכוני גורמה לתפריט ליל כל הקדושים שהוא טוב כמו שהוא מפחיד. התכוננו לעשות הכל על ידי הזמנת המסיבה, הצלחת והעולם הדמיוני של רוחות רפאים ומכשפות להתקיים סביב השולחן שלכם עם הרעיונות הקולינריים הטעימים האלה. בין אם אתם מארחים ערב עם חברים או ארוחה משפחתית פשוטה, המתכונים הללו ישמחו את האורחים שלכם תוך שהם נשארים ברוח המפחידה של מסורת הסתיו הזו.
1. שיקוי דלעת צלוי וסלט סלק בלאדי
שילוב המתיקות של הדלעת והטעם הארצי של סלק במנה צבעונית המעוררת גוונים סתוויים, זהו מתכון אידיאלי להתחיל את תפריט ליל כל הקדושים הזה! להלן המרכיבים והשלבים להכנת המתנע הזה:
רכיבים :
- 1 דלעת קטנה
- 4 סלק מבושל
- 100 גרם ארוגולה
- 2 בצלי שאלוט
- שמן זית
- חומץ בלסמי
- מלח ופלפל
הכנה :
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שוטפים וחותכים את הדלעת לפרוסות, ואז מניחים אותן על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה. מזלפים שמן זית בנדיבות ומוסיפים מעט מלח ופלפל. אופים כ-30 דקות, עד שהפרוסות צלויות יפה.
- בזמן שהדלעת מתבשלת, חותכים את הסלק לפרוסות דקות, ואז מקלפים וקוצצים את בצלצלי השאלוט. לְהַזמִין.
- הכינו את הסלט שלכם: מניחים את הארוגולה בקערת סלט, מוסיפים את פרוסות הסלק ומפזרים בצלצלי שאלוט. טפטוף של חומץ בלסמי, שמן זית וכמה סיבובים של טחנת הפלפלים יספיקו לתבל את הסלט הפשוט אך הטעים הזה.
- מסדרים את הסלט במרכז כל צלחת ומקיפים אותו בפרוסות הדלעת הצלויות החמות עדיין. תהנה ללא דיחוי!
2. סיר מסתורין עם ירקות מפלצתיים
המנה העיקרית הזו תדהים את האורחים שלכם עם המצגת המקורית והטעמים הבלתי צפויים שלה. כדי להכין את הסיר המסתורי הזה, זה מה שתצטרכו:
רכיבים :
- 1 בצל גדול
- 2 גזרים
- 2 גבעולי סלרי
- 1 כרישה
- 100 גרם פטריות כפתורים
- 1 שן שום, קצוצה
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
- 400 מ"ל מרק ירקות (או בקר).
- מלח, פלפל, טימין ועלה דפנה לפי טעמכם
- דפי בצק פילו
- 30 גרם חמאה מומסת
- שומשום או פרג לקישוט *לא חובה*
הכנה :
- בסיר גדול או תבשיל, מאדים את הבצל, השום והירקות הפרוסים במעט שמן זית. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב לקבלת מלית הומוגנית.
- הוסף את רסק העגבניות, המרק ועשבי התיבול הארומטיים שבחרת. מבשלים מכוסה כ-45 דקות, עד שהירקות רכים והרוטב מסמיך.
- להכנת סירי המסתורין, גזרו ריבועי בצק פילו בגודל של כ-15 ס"מ מכל צד, והברישו אותם בחמאה מומסת. חופפים את הריבועים לכוכבים כדי לקבל צורת פרח.
- מסדרים את "פרחי" בצק הפילו ברמקינים אישיים, ואז מקשטים בנדיבות בתערובת הירקות והבשר. מקפלים את דפנות הבצק פנימה כדי לסגור את הסירים המסתוריים, ואופים ב-190 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות, עד שהפחזניות מזהיבות.
- מגישים חם על הצלחת בליווי סלט ירוק או ירקות מאודים כדי להביא מעט רעננות למנה.
3. סורבה אימה פטל וקוליס בלאדי
כדי לסיים את התפריט שלך בנימה מתוקה, גלה את המתכון הזה לסורבה פטל טעים באותה מידה שהוא מפחיד עם הקוליס המדמם שלו. פשוט במיוחד להכנה, הקינוח הקפוא הזה יהווה סנסציה עם האורחים שלך!
רכיבים :
- 600 גרם פטל (טרי או קפוא)
- 100 גרם סוכר דק
- 1 לימון צהוב או ירוק אורגני*
- קוליס פטל או גרנדין לקישוט *לא חובה*
הכנה :
- בבלנדר או במעבד מזון שמים את הפטל עם הסוכר וגרידת חצי לימון. הוסף גם את המיץ מאותו לימון כדי להוסיף מגע חריף לסורבה.
- מערבבים היטב, ואז יוצקים את התערובת לכלי אטום. מכניסים למקפיא לכ-3 שעות, מערבבים באופן קבוע בעזרת מזלג למניעת היווצרות גבישים.
- כדי להגיש את סורבה האימה שלך, השתמש בכף כדי ליצור "עיני מפלצת" על הצלחות של האורחים שלך. אל תהססו להשתמש בוורינים שקופים או בכוסות גבעול כדי להציג את הקינוח שלכם.
- הוסף טפטוף של קוליס פטל או גרנדין סביב כדורי הסורבה כדי לייצג דם קרוש: אפקט בולט! אתה יכול גם לקשט את הסורבה שלך עם כמה עלי נענע טריים למגע סופי ירוק וריחני.
עם שלושת המתכונים הטעימים והמפחידים האלה, צרו ארוחת ליל כל הקדושים מקורית וטעימה! עכשיו זה תלוי בך לשלב דמיון ועדינות כדי להפוך את הערב הזה לבלתי נשכח. תהנה מהאוכל שלך !