בארצות הברית, ליל כל הקדושים הוא חג חיוני שחוגג את כל ההיבטים המפחידים והמפחידים של הדמיון שלנו. העונה הזו היא גם ההזדמנות המושלמת להכין מנות טעימות ויצירתיות להדהים את החברים והמשפחה שלכם. במאמר זה, נחקור שלושה מתכונים מקוריים וחגיגיים שיעזרו לכם לכבד את המסורת האמריקאית של ליל כל הקדושים.
1. דלעת ממולאת ביוגורט חריף
הדלעת היא ללא ספק הסמל האיקוני של ליל כל הקדושים, והמתכון הזה מציע דרך חדשנית ליהנות מהירק הטעים הזה. עם בסיס היוגורט הקרמי שלו ובטעם תבלינים, המתנע הזה בטוח ישמח את בלוטות הטעם של האורחים שלכם.
רכיבים :
- 1 דלעת בינונית, מגורדת ומגורדת
- 500 גרם יוגורט טבעי
- 2 כפות דבש
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- שוקולד צ'יפס או צימוקים לקישוט (לא חובה)
הוראות :
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס).
- בקערה בינונית מערבבים את היוגורט, הדבש והתבלינים עד לאיחוד.
- יוצקים את תערובת היוגורט החריף לתוך הדלעת החלולה. מקשטים בשוקולד צ'יפס או צימוקים אם רוצים.
- מניחים את הדלעת הממולאת במרכז תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות.
- הגישו חם עם כפיות כדי שהאורחים שלכם יוכלו ליהנות מתוספת היוגורט ומבשר הדלעת הרך.
העצה שלנו: השתמשו בגרעיני הדלעת שנאספו מהשקעים כדי ליצור ציפוי פריך במיוחד: מסדרים אותם על תבנית אפייה, מזלפים שמן זית ומפזרים מלח לפני הצלייה בתנור למשך 10 דקות.
2. עוגות עוגות: קאפקייקס טעימים להפליא
הכנת המפלצות הירוקות הקטנות והמקסימות האלה היא לא רק מהנה, אלא גם פינוק אמיתי לעיניים ולבלוטות הטעם! הבסיס הרך של עוגת הווניל, בשילוב עם ציפוי קרם החמאה הקרמי והמתוק, ישמח אפילו את האנינים ביותר.
רכיבים :
- לבסיס עוגת וניל:
- 200 גרם קמח
- 150 גרם סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 120 מ"ל חלב
- 2 כפיות אבקת אפייה
- לציפוי קרם החמאה וצבע המאכל הירוק:
- 250 גרם חמאה רכה
- 650 גר' אבקת סוכר
- 2 כפות חלב
- צבע מאכל ירוק בג'ל או נוזל בהתאם להעדפותיך
- לקישוטים:
- סוכריות בצורת עיניים
- פירות יבשים, אגוזים או שוקולד צ'יפס ליצירת פיות מפחידים
הוראות :
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס) ומניחים ציפויי נייר בתבנית מאפינס.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. לאחר מכן מוסיפים את החמאה הרכה, הביצים, תמצית הווניל והחלב. מערבבים עד לקבלת עיסה הומוגנית.
- מחלקים את הבצק למארזים, ממלאים אותם בשני שליש. אופים 20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. תנו לעוגות להתקרר לפני שמקצפים אותן.
- להכנת הציפוי, מקציפים את החמאה הרכה ואבקת הסוכר בקערה גדולה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים את החלב וצבע המאכל הירוק תוך כדי המשך לערבב.
- מניחים את הציפוי הירוק בשקית זילוף ומקשטים את הקאפקייקס. לאחר מכן הוסיפו סוכריות בצורת עין, חתיכות פירות יבשים או שוקולד צ'יפס כדי ליצור פרצופים מפחידים.
3. פלאן מכשף עם קוליס דם תות
מתכון פלאן מסובב זה מציע קינוח טעים ומדהים מבחינה ויזואלית, מושלם להשלמת ארוחת ליל כל הקדושים המיוחדת שלך. הניגוד בין המתיקות של הפלאן לטעם החריף של קוליס התותים מעורר "דם" מוסיף להיבט התיאטרלי של המנה הזו.
רכיבים :
- 1 ליטר חלב מלא
- 200 גרם סוכר
- 1 תרמיל וניל, מפוצל ומגורד
- 4 ביצים + 2 חלמונים נוספים
- לקוליס תותים:
- 250 גרם תותים (טריים או קפואים)
- 50 גרם סוכר
- מיץ מחצי לימון
הוראות :
- מביאים את החלב, תרמיל הווניל וזרעי הווניל לרתיחה בסיר. מסירים מהאש ומניחים לתלול 10 דקות.
- בקערה אחרת טורפים את הביצים, החלמונים והסוכר לקצף קל. יוצקים לאט את החלב החם על הביצים תוך טריפה מתמשכת.
- מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס (300 מעלות צלזיוס). יוצקים את תערובת הפלאן לתבנית אפייה עגולה. מניחים את התבנית בצלחת גראטן גדולה מלאה במים חמים, ולאחר מכן אופים במשך 45 דקות או עד שהפלאן יציב אך עדיין מתנודד במרכז.
- בינתיים מכינים את קולי התותים על ידי ערבוב התותים, הסוכר ומיץ הלימון בבלנדר או בבלנדר ידני. מסננים את הקוליס כדי להסיר את הגרעינים.
- הניחו לפלאן להתקרר לחלוטין לאחר הבישול, ואז יוצקים בזהירות את קוליס התותים מעל. השתמשו בקיסם או בשיפוד קטן כדי ליצור מערבולות ושיש בתערובת.
- מקררים לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
על ידי הכנת שלושת המתכונים המיוחדים הללו של ליל כל הקדושים, אתה בטוח להציע לאורחים שלך ארוחה בלתי נשכחת המכבדת מסורות אמריקאיות. אז אל תהססו לשים את הסינר ולהתחיל להכין את המנות המפחידות והטעימות האלה!