החורף כבר כאן ואתה רוצה לפנק את עצמך תוך כדי טיפול בגזרה שלך? שום דבר לא קל יותר! הנה שלושה מתכונים טעימים ובריאים, אידיאליים לחימום הלב והבטן בזמן המסת שומן בטני. מוכן לטפל בבלוטות הטעם שלך בלי רגשות אשם? בוא נלך !
1. מרק חמאה חריף עם חלב קוקוס
הוולוטה הקרמי והמנחם הזה משלב את טעמי החורף של החמאה עם מגע של אקזוטיות שמביאים תבלינים וחלב קוקוס. פינוק אמיתי לבלוטות הטעם, שעוזר גם לשובע.
רכיבים :
- 1 דלעת חמאה
- 1 בצל
- 1 שן שום
- 1 קוביית ציר ירקות
- 800 מ"ל מים
- 200 מ"ל חלב קוקוס
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
- 1 כפית כוסברה טחונה
- מלח ופלפל
הכנה :
- קולפים וחותכים את החמאה לקוביות, ואז שמים אותן בסיר גדול.
- פורסים את הבצל והשום, ואז מוסיפים אותם לירקות.
- מוסיפים את התבלינים, קוביית הציר והמים. מניחים להתבשל כ-25 דקות, עד שהחמאה רכה מאוד.
- מערבבים הכל בעזרת בלנדר ידני או בלנדר. לאחר מכן מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים היטב ומתבלים לפי הטעם.
המרק הזה מושלם לחמם אותך בערבי החורף, תוך שהוא עוזר לך לנקות את הגוף שלך הודות לסגולות הכורכום והג'ינג'ר.
2. גראטן כרובית וברוקולי עם בשמל בהיר
גראטן טעים ובריא שישמח את כל המשפחה? כן, אפשר עם המתכון הזה שמשלב כרובית וברוקולי בבשמל קליל וטעים.
רכיבים :
- 1 כרובית
- 1 ברוקולי
- 40 גרם חמאה
- 30 גרם קמח
- 500 מ"ל חלב רזה
- אגוז מוסקט מגורר
- מלח ופלפל
- גבינה מגורדת דלת שומן לגרטן (לא חובה)
הכנה :
- שוטפים וחותכים את הירקות לזרי פרחים. מבשלים אותם באדים או בסיר עם מי מלח רותחים כ-15 דקות.
- בינתיים מכינים את הבשאמל הבהיר: ממיסים את החמאה בסיר ואז מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב במטרפה.
- מוסיפים בהדרגה את החלב הרזה תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת רוטב סמיך וקרמי. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- מסננים היטב את הירקות ומניחים אותם בכלי גראטן.
- מעליו את הבשמל, מפזרים גבינה מגוררת אם רוצים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות.
גראטן זה עשיר בויטמינים ומינרלים אידיאלי לטיפוח הגזרה שלך תוך סיפוק הרצון שלך לאוכל מנחם.
3. ירקות ישנים ועדשים אלמוגים מטוגנים במחבת עם תבלינים מתוקים
לשינוי מירקות חורף קלאסיים, גלה את המנה הטעימה והצבעונית הזו במחבת המשלבת ירקות ישנים, עדשי אלמוגים ותבלינים מתוקים.
רכיבים :
- 2 גזרים
- 3 פרסניפס
- 1/2 סלרי
- 1 בצל
- 200 גרם עדשי אלמוגים
- ציר ירקות 500 מ"ל
- 1 כפית אבקת כמון
- 1 כפית פפריקה
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל
הכנה :
- קולפים וחותכים את הירקות לחתיכות קטנות, ואז פורסים את הבצל.
- מחממים את שמן הזית במחבת או במחבת, ואז מטגנים את הבצל עד לשקיפות.
- מוסיפים את הירקות, העדשים והתבלינים. מערבבים היטב כך שכל המרכיבים יהיו מצופים בתבלינים.
- יוצקים את ציר הירקות על הירקות והעדשים, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהירקות רכים.
המוקפץ הטעים הזה הוא ריכוז אמיתי של יתרונות לבריאות ולגזרה שלך הודות לסיבים של ירקות ועדשים, כמו גם לתכונות נוגדות החמצון של תבלינים.
הבנתם, אפשר בהחלט לפנק את עצמכם בחורף מבלי לסכן את מטרת ההרזיה שלכם. אל תהססו לאמץ את המתכונים הללו בחיי היומיום שלכם כדי לשלב פינוק ורווחה, גם בעונה הקרה!