מכירים את פינלנד? במדינה הזו, הממוקמת בצפון אירופה, נראה שהתושבים מצאו איזון וסוד מסוים לחיים מאושרים. רחוק מלהיות מוגבל לאהבה לסאונות או לסנטה קלאוס, ההרגלים המעטים הללו הם חלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלהם ותורמים רבות לרווחתם. הנה 3 הרגלים פיניים שיכולים לעורר אותנו למצוא את הדרך שלנו אל האושר.
חשיבותם של פעילויות טבע וטבע
פינלנד היא מדינה שבה הטבע משחק תפקיד מרכזי. טיולים רגליים ביער, דיג, ציד או אפילו שחייה באגמים הם כולם פעילויות פופולריות מאוד בקרב הפינים. אכן, מגע עם הטבע יהיה עבורם תרופה אמיתית ללחץ ודאגות. בנוסף, פעילות גופנית סדירה בחוץ מסייעת לשמור על בריאות גופנית ונפשית טובה.
זכות הגישה לטבע
מעניין לציין שלפינלנד יש זכות בשם "jokamiehenoikeus" (זכותו של כל אדם) המאפשרת לכולם ליהנות בחופשיות מהמרחב הטבעי, כל עוד הם מכבדים את הסביבה ואת רכושם של אחרים. לכן יש לכם זכות מלאה לחנות, לקטוף פירות יער, לאסוף פטריות או אפילו לדוג במקומות מסוימים, מבלי לבקש רשות מבעל המקום. מערכת היחסים המיוחסת הזו עם הטבע היא נכס אמיתי להרגשה טובה וליהנות מהטבע.
המושג "סיסו": כוח נפשי שאין דומה לו
נראה שאחד המפתחות לאושר בפינלנד טמון בתרבות שלהם וליתר דיוק במושג " סיסו". מונח זה מתייחס ליכולת להתמודד עם קשיי החיים בנחישות ובהתמדה, מבלי לוותר. מדובר על א חוזק נפשי מפותח מאוד בקרב הפינים, המאפשר להם לגשת לאתגרי החיים באומץ ובהתמדה. סיסו כולל גם היבט של קשיחות וחוסן פיזי, ונחשב למאפיין חיוני של העם הפיני.
התמקד במשאבים הפנימיים שלך
כדי לטפח את החוזק המנטלי הזה, הפינים מסתמכים מעל הכל על המשאבים הפנימיים שלהם. לכן הם מסתמכים על הספיקות העצמית שלהם, המשמעת העצמית שלהם והיכולת שלהם לצפות בעיות כדי למצוא פתרונות מתאימים. בנוסף, הם אינם מהססים לתמוך בחברים אחרים בקהילה שלהם כאשר הם מתמודדים עם קשיים, מפגינים רוח של סולידריות וסיוע הדדי.
חינוך ושוויון הזדמנויות
מערכת החינוך הפינית מוכרת כאחת הטובות בעולם, וזה לא מפתיע. בתי ספר בפינלנד מצוטים לעתים קרובות כדוגמאות בשל הגישה החדשנית שלהם, שיעור הכישלונות הנמוך ורמת הלמידה הגבוהה של התלמידים. אבל יש גם היבט נוסף, פחות מוכר, שתורם להצלחת המודל הזה: שוויון הסיכויים.
ערכים כמו עזרה הדדית וכבוד הדדי
בבתי הספר הפיניים הדגש הוא על שיתוף פעולה בין התלמידים וכבוד הדדי. יש מעט תחרויות ויריבויות, מה שמאפשר לכל אחד לפרוח ולהתקדם בקצב שלו. בנוסף, המורים נהנים מאוטונומיה רבה בשיטות ההוראה שלהם ונהנים מהכשרה מוצקה המאפשרת להם לתמוך בצורה הטובה ביותר בתלמידיהם.
גישה חופשית ואוניברסלית לחינוך
המאפיין הנוסף של מערכת החינוך הפינית הוא שהגישה לחינוך היא בחינם לכולם, מבית הספר היסודי ועד לאוניברסיטה. בנוסף, לכל ילד יש את הזכות ליהנות מתמיכה אקדמית אישית בעת הצורך, ללא הבדל מין, גזע או מצב חברתי. מובן מאליו שגישה כוללת זו מקדמת מאוד את התפתחותם של יחידים, שיכולים כך לפתח את כישרונותיהם ולהרגיש שימושיים לחברה.
- חיבור עם הטבע: קח את הזמן כדי ליהנות ממרחבים ירוקים, להעשיר את עצמך באמצעות מגע עם החי והצומח.
- הרעיון של סיסו: לפתח את הכוח הנפשי שלך כדי להתגבר על קשיים יומיומיים על ידי הסתמכות על המשאבים הפנימיים שלך.
- חינוך ושוויון הזדמנויות: לבנות עתיד מבטיח על ידי הסתמכות על מערכת חינוך שמותירה מקום לעזרה הדדית וכבוד הדדי.
על ידי אימוץ ההרגלים הפיניים השונים הללו, אתה בהחלט תוכל להתקדם בדרך לאושר ואיזון. אבל זכרו שהעיקר הוא למצוא את מה שמתאים לכם: כל אחד הוא ייחודי, זה תלוי בכל אחד מאיתנו ליצור את הדרך שלו לחיים מאושרים ומספקים.