3 העצות הטובות ביותר למניעת פיצוח קליפות ביצים בעת הבישול

Noah Levi

שם בישול ביצים היא אמנות עדינה ולפעמים מבלבלת. מי מעולם לא התמודד עם בעיית הביצה שמתפוצצת בזמן הבישול, ומשאירה אסון במחבת? למרבה המזל, ישנם פתרונות פשוטים כדי למנוע תקלה מסוג זה. להלן שלושת העצות הטובות ביותר שאתה צריך לדעת כדי להגן על הביצים שלך מפני האסון הקולינרי הזה.

טיפ מס' 1: היסודות החיוניים לבישול ביצים

קודם כל, חשוב להקפיד על מספר כללים בסיסיים בעת הרתחת ביצים:

  1. מבשלים את הביצים בטמפרטורת החדר כדי למנוע הלם תרמי.
  2. אל תבשלו יותר מדי ביצים בבת אחת בסיר קטן, כדי למנוע התחממות יתר ולחץ מוגזם על הקליפות.
  3. מבשלים את הביצים על אש בינונית, לעלייה הדרגתית ומבוקרת של הטמפרטורה.

על ידי שימת לב לשלוש הנקודות הללו, תפחיתו מאוד את הסיכון לשבירת הביצים שלכם במהלך הבישול.

טיפ מס' 2: השתמשו בחומץ לבן כדי לחזק את הקליפה

מדוע חומץ לבן יעיל?

ה חומץ לבן הוא מרכיב רב שימושי יעיל מאוד בבישול, במיוחד לבישול ביצים. למוצר טבעי זה יש את הייחודיות של חיזוק המעטפת ובכך מונע את היחלשותה במהלך הבישול. למעשה, החומץ הלבן הכלול במים מקדם גם שימור טוב יותר של חלבון הביצה, ומונע ממנו להתפזר במים במקרה של דליפה.

3 העצות הטובות ביותר למניעת פיצוח קליפות ביצים בעת הבישול
3 העצות הטובות ביותר למניעת פיצוח קליפות ביצים בעת הבישול

כיצד להשתמש בחומץ לבן:

כדי לנצל את מלוא היתרונות של חומץ לבן בעת ​​בישול הביצים, מלאו את הסיר שלכם במים קרים עד לגובה הביצים (1 ס"מ מעל) והוסיפו 1 כף חומץ לליטר מים.

לאחר מכן מביאים הכל לרתיחה ומבשלים את הזמן הדרוש לקבלת סוג הביצה הרצוי עבור ביצים רכות או ביצים קשות:

  • 6 דקות לביצים רכות
  • 9 דקות לביצים מבושלות
  • 12 דקות לביצים קשות

`לאחר סיום הבישול, טבלו מיד את הביצים בצנצנת זכוכית מלאה במים קרים כדי לעצור את הבישול ולשמור על איכות הביצים.`

טיפ מס' 3: חוררו את הקליפה כדי לשחרר לחץ פנימי

כדי למנוע מהביצה להתפוצץ במהלך הבישול בגלל הלחץ שמצטבר בתוכה, רצוי לעשות חור קטן בקליפה בעזרת מחט נקייה או כלי ביצה קטנים ספציפיים. טכניקה זו לא רק משחררת את אבן הגיר הקיימת בתכולתה אלא גם עוזרת לקלף את הקליפה במהלך הקילוף.

איפה ואיך לנקב את הביצה:

לאחר מכן מדובר בניקוב עדין של הקצה הרחב ביותר של הביצה המכיל כיס אוויר קטן הנקרא "תא אוויר". לפיכך, הלחץ הפנימי הנוצר מעליית הטמפרטורה יטה לברוח דרך הפתח שנוצר, ובכך יקטין את הסיכון לסדקים או להתפוצצות.

היזהר, עם זאת, לא לפגוע או לשבור לחלוטין את הקליפה במהלך פעולה זו. ניתן גם לחבר פיסת נייר דביק לאזור המנוקב, על מנת לחזק את החלק המוחלש ולהגביל נזילות אפשריות של חלבון ביצה.

על מנת למנוע את אי הנוחות הכרוכות בבישול ביצים, שלושת העצות הללו חיוניות: פעלו לפי הכללים הבסיסיים לבישול הביצים שלכם, השתמשו בחומץ לבן כדי לגבש את הקליפה, וחוררו את "תא האוויר" של הביצה כדי לשחרר לחץ פנימי. על ידי הקפדה על טכניקות אלה, אתה אמור להיות מסוגל לבשל את הביצים שלך ללא כל בעיה ובכך למנוע התפוצצות בשוגג.

ברוך הבא » Blog » 3 העצות הטובות ביותר למניעת פיצוח קליפות ביצים בעת הבישול