פרוסט מצטבר במקפיא עם הזמן, מפחית את יעילות המכשיר ומגדיל את צריכת האנרגיה. למרבה המזל, הפשרה של מקפיא היא לא משימה מסובכת אם יש לכם את הטיפים הנכונים. במאמר זה, אנו מראים לך שתי שיטות פשוטות להפשרה מהירה וקלה של המקפיא שלך.
טיפ מס' 1: אלכוהול ביתי, בעל בריתך נגד כפור
ל'אלכוהול ביתי היא דרך מצוינת להרוס במהירות את הכפור במקפיא. הנה איך לעשות את זה:
- כבו את המקפיא והוציאו את כל האוכל. עדיף לאחסן אותם זמנית במקום קריר או בשקית מבודדת כדי למנוע מהם להתחמם מדי.
- כדי להאיץ את התהליך, הנח שקיות קרח, צלחות ג'ל או בקבוקי מים קרים בתוך המקפיא.
- שימו כפפות מגן לפני טיפול באלכוהול כדי להגן על הידיים ולהימנע מגירוי פוטנציאלי.
- הכן תמיסה של חלקים שווים אלכוהול משפשף ומים חמים בדלי, אגן או מרסס.
- רססו את התמיסה על משטחי החלב של המקפיאהימנעות ככל האפשר מריחה ישירה של אלכוהול ביתי על מפרקים וחלקים חשמליים כדי לא לפגוע בהם.
- לַחֲכוֹת בערך 10 דקות אז הכפור נמס מספיק השתמש במרית פלסטיק או בכף עץ כדי לגרד בעדינות את כל הכפור שנותר. הימנע משימוש בכלי מתכת כדי להימנע מפגיעה בקירות המקפיא.
- אסוף כפור מומס ופסולת עם מטלית נקייה ויבשה לפני הפעלה מחדש של המקפיא.
לאחר הפשרת המקפיא באמצעות טיפ זה, זכור לנקוט בכמה אמצעי זהירות כדי למזער את הופעת הכפור בעתיד:
- ודא שדלת המקפיא נסגרת היטב ושאין נזילות אוויר בכל אטמים.
- הנח חומר מייבש אוויר (כגון חבילות סיליקה ג'ל) בתוך התא כדי לספוג לחות עודפת.
טיפ מס' 2: השיטה האקולוגית והחסכונית עם מלח וחומץ לבן
אפשרות נוספת, אקולוגית וחסכונית יותר, מורכבת מ השתמשו במלח גס ובחומץ לבן כדי להפשיר את המקפיא שלך. שיטה זו פועלת במהירות וגם משאירה ריח נעים של ניקיון במכשיר שלכם. להלן השלבים:
- בדיוק כמו הטיפ הראשון, כבו את המקפיא והוציאו את כל האוכל.
- ממיסים שתי כפות מלח גס בליטר מים חמים. מלח עוזר להמיס כפור ללא מאמץ.
- לאחר מכן הוסף 500 מ"ל חומץ לבן לתמיסת המלחשיסייע בחיטוי והפחתת ריח של המקפיא.
- רססו את התמיסה בנדיבות על כל משטחי החלב בתוך המקפיא. שימו לב היטב למפרקים ולחלקים חשמליים כדי להימנע מפגיעה בהם.
- לתת לפעול במשך 8 עד 10 דקות כך שהתערובת תמיס את הכפור שהצטבר.
- מגרדים בעדינות את כל הכפור שנותר בעזרת מרית פלסטיק או כף עץ. כמו קודם, הימנעו מכלי מתכת כדי לא לשרוט את קירות המכשיר.
- נגב ונקה את פנים המקפיא עם מטלית נקייה ויבשה.
- הפעל שוב את המקפיאהמתן עד שהוא בטמפרטורה אופטימלית, ואז הנח את המזונות העטופים והסגורים היטב פנימה כדי למנוע כל זיהום צולב.
לאחר השימוש בשיטה זו, הנה כמה טיפים נוספים כדי למזער את היווצרות הכפור:
- בדוק שהתרמוסטט מכוון לטמפרטורה המומלצת (בסביבות -18 מעלות צלזיוס) כדי להבטיח ביצועים מיטביים ולהגביל את צריכת האנרגיה.
- השאירו מספיק מרווח בין מזונות המאוחסנים במקפיא כדי לאפשר לאוויר לזרום בחופשיות, מה שמקדם שימור טוב יותר של המוצרים.
- הפחת את הלחות על ידי הגבלת פתחי הדלתות וכיסוי מזון לח בניילון או בנייר אלומיניום.