המתכון לצ'ילי קון קרנה, המאכל המסורתי הזה ממוצא מקסיקני שכבש שולחנות ברחבי העולם, עבר כברת דרך מההתחלה הצנועה שלו. כיום, יש שפע של וריאציות ועיבודים של המתכון האייקוני הזה. יש לו הפתעות גדולות מחכות לך עם טעמים חמים ומתובלים כדי לחמם את בלוטות הטעם שלך ושל האורחים שלך. בכתבה זו אנו מציעים לכם מתכון קל להכנה של צ'ילי קון קרנה, שישמח את החיך של כולם, גם מי שאינו מומחה לבישול!
קצת היסטוריה של צ'ילי קון קרנה
שורשיו של צ'ילי קון קרנה במטבח המקסיקני והטקסס המסורתי, הממזגים מרכיבים מקומיים ומיובאים לאורך מאות שנים. למרות שמקורה המדויק של המנה פתוח לוויכוח, מוסכם על כך שצ'ילי קון קרנה נולד מהצורך ליצור מנה מזינה וזולה למטיילים ולאנשים המקומיים. לפיכך, הודות לגילוי העולם החדש, הספרדים הביאו את בשר הבקר הראשון לאמריקה, ובכך סיפקו הזדמנות למחברי המתכון המקורי להשתמש במשאב הזה כדי להכין מנה דשנה.
המורשת הקולינרית
כיום, צ'ילי קון קרנה (מילולית "צ'ילי עם בשר") הוא סמל קולינרי אמיתי באמריקה, ובמיוחד בטקסס, שם הוא נחשב למאכל הממלכתי הרשמי. למתכון הכפרי הזה המבוסס על בשר בקר, תבלינים וירקות יש וריאציות מרובות כדי להתאים לטעמים ולהרגלי האכילה של אזורים שונים בעולם.
מרכיבי המפתח של צ'ילי קון קרנה טוב
ישנן וריאציות רבות של מתכון הצ'ילי קון קרנה, חלקן מוסיפות או מחליפות מרכיבים מסוימים באחרים כדי לגוון את תענוגות הטעם. עם זאת, כמה אלמנטים חיוניים חיוניים להכנת המנה הטעימה הזו:
בָּשָׂר
עבור גרסה מסורתית של צ'ילי קון קרנה, בשר בקר טחון הוא חובה. עם זאת, אתה יכול גם לבחור בחלופות כמו חזיר או עוף, או אפילו חלבונים על בסיס צמחי לגרסה ללא בשר.
תבלינים
שילוב התבלינים מייצג את המהות של הצ'ילי קון קרנה – זה מה שנותן לו את האופי הייחודי והטעמים המבוקשים שלו. המרכיבים החיוניים למתכון זה הם כמון, פפריקה וכמובן פלפל צ'ילי. אתה יכול להתאים את הכמות לטעם שלך, בהתאם לסובלנות שלך למאכלים חריפים.
הירקות
צ'ילי קון קרנה טוב צריך להכיל ירקות כדי לאזן את טעמו ולהוסיף מרקם. בצל ופלפל מועדפים באופן מסורתי, בעוד שמתכונים מסוימים מוסיפים גם גזר למגע של מתיקות.
שעועית
למרות שתוספת של שעועית היא נושא שנוי במחלוקת בעולם הקולינריה (בעיקר בטקסס), היא בכל זאת מרכיב פופולרי ומלא טעם בצ'ילי קון קרנה. אתה יכול לבחור לכלול שעועית אדומה, שחורה או אפילו לבנה בהכנה שלך לפי העדפותיך.
מתכון קל צ'ילי קון קרנה: גרסה פשוטה לכל אניני הטעם
להכנת מתכון צ'ילי קון קרנה הפשוט והטעים הזה, אתה תצטרך :
- 500 גרם בשר טחון
- 2 בצלים
- 1 פלפל אדום
- בערך 8 עגבניות
- 2 שיני שום
- 400 גרם שעועית אדומה מבושלת (שימורים)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף אבקת כמון
- 1 כף אבקת פפריקה
- 1 כפית אבקת צ'ילי (או יותר, לפי הטעם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה בכמה שלבים פשוטים
- מתחילים בקילוף וקצוץ דק של הבצל והשום. חותכים את הפלפל לקוביות קטנות לאחר הסרת הגבעול והזרעים. גם שולפים את העגבניות וחותכים אותן לחתיכות קטנות.
- במחבת או במחבת גדולה עם תחתית עבה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והשום. מניחים להזהיב במשך 2 עד 3 דקות, ולאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון. מבשלים אותו עד שהוא כבר לא ורוד.
- לאחר מכן מוסיפים להכנה את הפלפלים והתבלינים (כמון, פפריקה וצ'ילי), ואז מערבבים היטב לציפוי הבשר.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת השעועית האדומה הסחוטה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-30 דקות.
- מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל, ואז מגישים חם בליווי אורז, טורטיות תירס או לחם.
לבסוף, מתכון צ'ילי קון קרנה קל זה יאפשר לכם לגלות מטבח נגיש וטעים מבלי לבלות שעות במטבח. אל תהססו לבצע שינויים משלכם כדי להתאים אותו לרצונות שלכם וכך ליצור גרסה משלכם למנה המוערכת כלל וכלל זו.