כפור מצטבר לעתים קרובות מאוד במקפיאים. תופעה זו מתרחשת כאשר אוויר לח בא במגע עם הדופן הקרה של המקפיא הגורם לאובדן אנרגיה, הפחתה ביעילות המכשיר וקושי באחסון תקין של מזון. במאמר זה נראה לך שיטות מעשיות שונות להפשרה מהירה של המקפיא שלך.
שיטה מס' 1: שימוש במים חמים
עבור השיטה הראשונה הזו, להלן השלבים שיש לבצע:
- נתק מהחשמל המקפיא שלך לפני כל פעולה.
- רוקן לחלוטין את התוכן שלך מַקפִּיא.
- מניחים אחד או יותר מיכלים מלאים במים חמים (לא רותח) בתוך המכשיר כדי להאיץ את המסת הקרח. לחדש את המים במידת הצורך.
- לאחר שהקרח מתחיל להמיס, השתמש במרית פלסטיק כדי להסיר את הכפור ביתר קלות.
- לאחר מכן נקו את פנים המקפיא עם מטלית נקייה.
- הניחו למכשיר להתייבש היטב לפני חיבורו והפעלתו מחדש.
שיטה מס' 2: שימוש במייבש שיער
שיטה זו מעניינת מכיוון שהיא מאפשרת לך להפשיר במהירות את המקפיא שלך בזמן שיא. להלן השלבים שיש לבצע:
- נתק מהחשמל ו ריק התוכן של מַקפִּיא.
- להדליק שֶׁלְךָ מייבש שיער להגדרת חום נמוך.
- הרחק אותו במרחק של כמה סנטימטרים מדפנות המקפיא כדי למנוע כל סיכון של התחממות יתר או נזק למכשיר.
- ממיסים את הקרח על ידי הפעלת מייבש השיער על פני כל המשטח הכפור.
- השתמש במרית פלסטיק כדי להסיר כפור בקלות רבה יותר.
- לאחר מכן נקה את החלק הפנימי של המקפיא עם מטלית נקייה, ולאחר מכן תן לו להתייבש לפני שתחבר אותו שוב.
שיטה מס' 3: השילוב של מים חמים ואלכוהול ביתי
שימוש באלכוהול מעורבב במים חמים יכול להיות יעיל גם בהסרת הצטברות קרח במקפיא. בצע את השלבים הבאים:
- נתק מהחשמל ו ריק את תכולת המקפיא.
- מערבבים כ-500 מ"ל מים חמים עם 200 מ"ל של אלכוהול במיכל.
- להשרות מטלית נקייה עם זה תַעֲרוֹבֶת.
- העבירו את הבד על משטחים קפואים עד שהקרח נמס.
- אתה מוזמן לחזור על התהליך כמה פעמים שצריך.
- הניחו למכשיר להתייבש לפני חיבורו מחדש והפעלתו מחדש.
שיטה מס' 4: שימוש במגב מתאים
למי שמעדיף שיטה "מכנית" יותר, ניתן להשתמש במגב מיוחד להפשרה:
- נתק מהחשמל ו ריק את תכולת המקפיא.
- החלק את המגב מתחת לכפור שהצטבר ודחף בזהירות כדי להסיר אותו מהקיר מבלי לפגוע בו.
- אספו את חתיכות הכפור בהדרגה במיכל.
- נגב את החלק הפנימי של המקפיא עם מטלית נקייה ויבשה.
- הניחו למכשיר להתייבש לפני הפעלתו מחדש.
כדי למנוע היווצרות של כפור:
כדי להגביל את היווצרות הכפור במקפיא שלך, שקול:
- בדוק באופן קבוע את מצב הדלת והאטם.
- אין להכניס מזון חם למקפיא. תן להם להתקרר קודם.
- הימנע מפתיחת דלת המקפיא בתדירות גבוהה מדי ולמשך פרקי זמן ארוכים.
- שמרו על טמפרטורה קבועה ומתאימה לשימור מזון טוב (בין -18°C ל-20°C).
הנה, עכשיו אתה יודע להפשיר את המקפיא שלך בקלות ובמהירות. זכור כי פעולה זו חייבת להתבצע באופן קבוע על מנת להבטיח הפעלה מיטבית של המכשיר ובכך להבטיח איכות מיטבית של שימור המזון.