כאשר מכינים את הארוחות שלנו, לעתים קרובות יש לנו הרגל להסיר את העור מהפירות והירקות שאנו צורכים. עם זאת, יש כמה מהם שצריך לשמור בקפידה על האפידרמיס שלהם כדי להפיק תועלת מלאה מהיתרונות שלהם. לפניכם רשימה של 7 פירות וירקות שעדיף לא לקלף או לקלף.
1. התפוח
האמירה "תפוח אחד ביום מרחיק את הרופא" זה לא כל כך טריוויאלי. עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים, התפוח מוכר בזכות היתרונות הרבים שלו על בריאותנו . עם זאת, כדאי לדעת שרוב רכיבי המזון הללו נמצאים בעור שלו. ואכן, הוא מכיל נוגדי חמצון כמו אפיקטצ'ין וקוורצטין, המגנים על גופנו מפני הזדקנות, מחלות לב וכלי דם וסוגים מסוימים של סרטן. אז, אל תזרקו עוד את הקליפה היקרה הזו כשאתם נהנים מתפוח.
2. האגס
בדיוק כמו התפוח, עור האגס מכיל כמות גדולה של סיבים ונוגדי חמצון המועילים לבריאות. יתר על כן, הוא גם מציע אפקט משביע מעניין עבור אלה המבקשים לווסת את התיאבון שלהם. אל תהססו לנגוס ישר באגס בשל, מבלי להפשיט אותו קודם.
3. הגזר
כאשר אנו אוכלים גזרים, נהוג לרוב לקלף אותם עם קולפן ירקות ולאחר מכן לשטוף אותם. עם זאת, על ידי הסרת שכבה דקה זו על ירקות השורש הללו, אנחנו גם מאבדים חלק מהאיכויות התזונתיות שלהםכגון חלק ניכר של בטא-קרוטן המקדם את בריאות העיניים או ויטמין C. בדרך כלל מספיק לשטוף ולהבריש היטב את הגזר כדי ליהנות מכל אבות המזון שלו כמו גם מהמרקם הפריך שלו.
4. תפוח אדמה
בדיוק כמו הגזר, תפוח האדמה רואה חלק ניכר מיתרונותיו נעלמים כאשר מסירים את קליפתו. אכן, זהו מקור מעניין לויטמינים וסיבים, ויש לו גם תכונות נוגדות חמצון. במקום זאת, בחרו לאפות או לבשל את תפוחי האדמה שלכם כדי לשמר את הקליפה היקרה שלהם.
5. קישואים
למרות שלפעמים מחוספסים, אין לזרוק קליפות זוקיני : הם מכילים כמות גדולה של סיבים מסיסים ובלתי מסיסים, עוזרים לווסת את המעבר ומזינים את המיקרוביוטה של המעי. בנוסף, השכבה החיצונית של ירק זה מלאה בנוגדי חמצון וקרוטנואידים המועילים לגופנו. בעת הרכישה, בחר קישוא עם עור דק וללא כתמים כדי להפיק ממנו תועלת מלאה.
6. מלפפון
מלפפון הוא ירק המוערך לעתים קרובות בשל טריותו ופריכותו. לכן יהיה חבל לשלול ממנו את עורו אשר מלא בחומרים מזינים שימושיים ובמיוחד ויטמין K, חיוני לקרישת דם טובה ובריאות עצם טובה. בחרו במלפפונים אורגניים או במלפפונים שגדלו ללא חומרי הדברה כדי שלא תצטרכו להסיר את עורם במהלך ההכנה.
7. עגבנייה
סוף כל סוף, קליפת העגבנייה אינה אהובה על אף שהיא מהווה מקור חשוב של חומרים מזינים . עשיר בנוגדי חמצון כגון ליקופן ולוטאין, הוא עוזר להפחית את הסיכון למחלות מסוימות ומשפר את בריאות העיניים. פשוט הימנעו מקילוף ותהנו ממנו בסלטים, במרקים ובמנות המבושלות.
למה לשמור על הקליפה של הפירות והירקות האלה?
כפי שאתה יכול לראות, לעתים קרובות מאוד לקליפות של פירות וירקות יש יתרונות רבים או אפילו יותר מאשר בשרם. הם מלאים בסיבים, מינרלים וויטמינים החיוניים לגופנו ולבריאותנו. שמירה על העור של פירות וירקות גם עוזרת להפחית בזבוז מזון וליהנות מהטעם האותנטי שלהם.
כיצד לנקות אותם כראוי לפני הצריכה?
כדי לנצל את מלוא היתרונות התזונתיים הללו מבלי להסתכן בבליעת שאריות רעילות, מומלץ לעשות זאת
- בחר פירות וירקות אורגניים או כאלה שגדלו ללא חומרי הדברה מזיקים
- לשטוף אותם היטב תחת מים זורמים, לשפשף אותם באמצעות מברשת מיוחדת או פשוט עם הידיים.
על ידי אימוץ ההרגלים הטובים הללו, תוכל ליהנות מהפירות והירקות האהובים עליך בשלמותם ולהפיק את המרב מהיתרונות הרבים שלהם לבריאות ולרווחתך.