האם אי פעם נאלצתם לשכוח להוציא בשר מהמקפיא? ממהרים וזקוקים להפשרה מהירה של הבשר כדי להכין ארוחה טעימה? ישנן שיטות מהירות ובטוחות להפשרה מהירה של בשר.
במאמר זה נגלה את 2 הטיפים הללו שיאפשרו לכם להפשיר בשר במהירות וביעילות. הטכניקות הללו פשוטות, בטוחות ומעשיות מאוד כאשר שוכחים להוציא את הבשר מהמקפיא.
טיפ ראשון: שימוש במיקרוגל
שימוש במיקרוגל הוא שיטה מהירה ופופולרית להפשרת בשר בזמן קצר.
למה להשתמש במיקרוגל כדי להפשיר בשר?
היתרון העיקרי של שיטה זו הוא המהירות שלה. למעשה, תוך דקות ספורות, הבשר שלך יהיה מוכן לבישול.
עם זאת, יש לציין כי איכות מצב הפשרה זה תלויה במידה רבה בעוצמת המכשיר וכן בהגדרה המשמשת לפעולה זו.
איך להמשיך ?
- מוציאים את הבשר מהמקפיא ומסירים את האריזה.
- מניחים את הבשר על צלחת המתאימה למיקרוגל.
- בחר באפשרות "הפשרה" או את הכוח המתאים להפשרת בשר. למיקרוגלים מסוימים יש אפילו פונקציה ספציפית להפשרת סוגי בשר שונים, כגון עוף, חזיר או בקר.
- עיין בהוראות היצרן כדי לגלות כמה זמן לוקח להפשיר את הבשר שלך על סמך משקלו וגודלו. התחשבות במידע זה תסייע במניעת בישול יתר של הבשר במהלך ההפשרה.
תשומת הלב : חשוב לעקוב באופן קבוע אחר התקדמות ההפשרה כדי למנוע מהבשר להתבשל חלקית. מומלץ גם להפוך את הבשר באמצע כדי להבטיח הפשרה אחידה.
טיפ שני: השתמש במים קרים
שיטת המים הקרים כוללת הטבלה של הבשר העטוף היטב במיכל מלא במים קרים.
מדוע להשתמש בשיטה זו להפשרת בשר?
שיטה זו מאפשרת הפשרה מהירה למדי תוך הקפדה על עמידה טובה יותר בשרשרת הקור בהשוואה להפשרה באוויר הפתוח, שעלולה להוביל להתרבות של חיידקים מזיקים.
לשימוש במים קרים יש גם יתרון בשימור בשר איכותי יותר בהשוואה לשיטת המיקרוגל.
איך להמשיך ?
- בדקו שהבשר שלכם ארוז היטב בשקית אטומה. אם זה לא המקרה, העבירו אותו לשקית מקפיא אטומה לפני שמתחילים בפעולה זו.
- ממלאים מיכל או כיור גדול מספיק כדי להחזיק את הבשר ומים במים קרים (לא מים חמים).
- לטבול את הבשר העטוף לחלוטין במים קרים.
- הקפידו להחליף את המים כל 30 דקות, כדי לשמור על טמפרטורה קרה עקבית שמאטה את הצמיחה של חיידקים מסוכנים.
הערה : הזמן הנדרש להפשרת בשר בשיטה זו ישתנה בהתאם לגודל ולעובי הבשר. אפשר בערך שעה לכל ק"ג.
כדי להבטיח את בטיחות המזון, מומלץ לבשל בשר מיד לאחר הפשרתו באחת מהשיטות המוצגות לעיל.
טיפים נוספים להפשרת בשר במהירות
לתכנן מראש
בעוד ששני העצות הללו עוזרים להפשיר בשר במהירות, הדרך הטובה ביותר להבטיח שהבשר שלך מוכן לבישול היא לתכנן את הארוחה שלך מראש. מוציאים את הבשר מהמקפיא ונותנים לו להפשיר בשקט במקרר למשך 24 שעות. כך תבטיח הפשרה אחידה תוך הבטחת שימור מיטבי של האיכויות האורגנולפטיות והתזונתיות של הבשר.
בעזרת מחבת אלומיניום
כאשר משתמשים בשיטת מים קרים להפשרת בשר, הניחו אותו על תבנית נייר אלומיניום לפני שמטביעים אותו במיכל. לאלומיניום מוליכות תרמית מעולה אשר הופכת את ההפשרה לקלה ומהירה יותר מבלי להשפיע על איכויות הטעם של הבשר שלכם.
לסיכום, שני הטיפים הללו להפשרה מהירה של בשר הם פשוטים ויעילים. הם בהחלט יכולים להוציא אותך ממצוקה כאשר אתה שוכח להוציא את הבשר שלך בזמן. זכור את הטכניקות הללו כדי לחסוך זמן וליהנות באופן מלא מארוחותיך המוכנות עם בשר שהופשר טרי.