כיצד להילחם בלחות? המדריך שלנו לשתייה עם סודה ב-4 שלבים קלים!

Noah Levi

מדריך מעשי ליצירת לחות בטעם סודה: איך להלחם בלחות משלך ב-4 שלבים קלים ומהנים

נוכחות של לחות בבתים ובדירות שלנו עלולה לגרום לבעיות שונות לא רק לנוחות שלנו, אלא גם לבריאות שלנו. אכן, רמה גבוהה של לחות טובה גידול עובש ומיקרואורגניזמים אחרים שעלולים להזיק.

כדי להימנע מכך, תוכלו להכין בעצמכם סופג לחות באמצעות מרכיבים נפוצים כמו סודה לשתייה, מלח גס וחמר. מוצרים אלו ידועים ביכולתם לספוג עודפי לחות באוויר ולנטרל ריחות רעים. כך תכינו את הבולם האוניברסלי תוצרת בית:

שלב 1: אספו את החומרים הדרושים

זה מה שתצטרכו כדי להכין את התרופה הביתית הזו:

  • אבקת סודה לשתייה
  • מלח גס
  • חימר (טבעי או אבקה)
  • מיכל עם מכסה מחורר (למשל צנצנת ריבה ריקה)

פריטים אלה זמינים בקלות ברוב החנויות והם זולים. סודה לשתייה ומלח גס משמשים לעתים קרובות כ רכיבים סופגים ושוחקים במוצרים ביתיים, ואילו חימר ידוע בתכונות הספיגה והמטהרות שלו.

שלב 2: הכן את תערובת הספיגה

בקערה יוצקים מנה שווה של סודה לשתייה, מלח גס וחימר. מערבבים את החומרים האלה היטב, מוודאים שהם מפוזרים באופן שווה. כדאי לקבל משחה מעט גרעינית שתהיה יעילה בספיגת הלחות בבית.

כמה טיפים להתאמת המתכון:

אם אתה מעדיף סופג חזק יותר, הוסף עוד סודה לשתייה לתערובת שלך. כדי לחזק את פעולתו נגד ריחות רעים, הסתמכו יותר על חימר. לבסוף, אם אתה רוצה להגביל את מהירות האידוי של המים בחדר שלך, הגדל את שיעור המלח הגס.

הילחם בלחות עם סודה לשתייה ב-4 שלבים פשוטים
הילחם בלחות עם סודה לשתייה ב-4 שלבים פשוטים

שלב 3: מלא את המיכל והנח אותו באזור הרטוב

שפכו את תערובת הספיגה שלכם לכלי עם מכסה מחורר, עד כשלושה רבעים מהקיבולת שלו. לאחר מכן סגור את המכסה וודא שהחורים מאפשרים לאוויר לזרום דרך התערובת.

הנח את הבולם תוצרת בית שלך באזור שבו הבחנת בלחות. יש לציין שהטיפ הזה עובד הכי טוב בחללים סגורים כמו ארונות, ארונות או מגירות. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, מומלץ להשתמש במספר בולמים המפוזרים באזורים שונים בביתכם.

שלב 4: בדוק והחלף את התערובת באופן קבוע

עם הזמן, החומרים יספגו בהדרגה לחות מהאוויר ויהפכו לחומר לח, מעט ג'לטיני. כששמים לב שהתערובת נעשתה רטובה מדי, הגיע הזמן להחליף אותה בתערובת יבשה חדשה.

לשם כך, פשוט רוקנו את תכולת המיכל לפח, נקו אותו, ואז יוצקים פנימה תערובת חדשה שהוכנה לפי ההוראות בשלב השני. מומלץ לבדוק כל בולם לפחות פעם בחודש על מנת לוודא שהוא תקין ושומר על רמות לחות נוחות בביתכם.

פתרונות טבעיים נוספים למאבק בלחות:

בנוסף לשימוש בסודה לשתייה, מלח וחמר, קיימות תרופות נוספות למלחמה בלחות:

  1. פחמן פעיל: חומר זה יעיל מאוד גם בספיגת לחות ובניטרול ריחות. אתה יכול למצוא בקלות שקיות של פחם פעיל להניח בארונות או במגירות שלך.
  2. ליים: למינרל טבעי זה תכונות היגרוסקופיות, כלומר, הוא סופג מים מהאוויר. אתה יכול להשיג אבקת ליים ולהשתמש בו במיכל דומה לסודה לשתייה.
  3. אוורור רגיל: פתיחת חלונות והזרמת אוויר היא פתרון פשוט אך חיוני למניעת צמיחת עובש ולשמירה על רמות לחות בריאות בבית.

עכשיו, כשאתם מכירים את הטיפ היעיל והאקולוגי הזה לסילוק הלחות בביתכם, אל תהססו ליישם אותו על מנת להבטיח סביבה בריאה ונוחה יותר עבורכם ועבור יקיריכם.

ברוך הבא » Blog » כיצד להילחם בלחות? המדריך שלנו לשתייה עם סודה ב-4 שלבים קלים!