מציתים חיוניים להדלקת תנור עצים או ברביקיו בקלות. עם זאת, מציתים מסחריים עלולים להתייקר במהירות וההרכב הכימי שלהם אינו תמיד ידידותי לסביבה. במאמר זה, גלה כיצד להכין בקלות מציתים משלך באמצעות פקקים לתוצאה חסכונית ואקולוגית.
החומרים הדרושים להכנת מציתים עם פקקים
כדי לבצע טיפ חסכוני זה ולאסוף את החומרים הדרושים, תצטרך:
- מתוך צנצנת זכוכית;
- פקקי שעם;
- 90 מעלות אלכוהול;
- אופציונלי: גרביונים או גרביים ישנים.
את כל הפריטים הללו תוכלו למצוא בקלות בביתכם או לרכוש במחיר נמוך.
שלב 1: איסוף הפקקים
הצעד הראשון הוא לאסוף פקקים. מספר אפשרויות זמינות עבורך לכך:
- לבשל באופן קבוע עם יין? כל שעליך לעשות הוא לשמור את הפקקים לאחר השימוש: הם יהיו מושלמים עבור הטיפ הזה!
- בקש מחברים ובני משפחה לתת לך את הפקקים המשומשים שלהם. תתפלאו כמה מהר הם אוספים!
- לבסוף, אתה יכול גם לשאול מסעדות מקומיות או סוחרי יין אם הם אוספים את הפקקים שלהם: חלקם מוכנים לתת אותם בחינם.
אל תהסס לאחסן את הפקקים שלך במקום יבש כדי למנוע את הידרדרותם.
שלב 2: הכנת הפקקים עבור מציתי האש שלך
לאחר שאספתם כמות מסוימת של פקקים, הגיע הזמן להכין אותם לטיפ החיסכון שלכם:
- בדוק את מצבו של כל מכסה: הסר את אלה שניזוקו מדי או במצב גרוע מאוד.
- חותכים כל מכסה לשניים או לרבעים בהתאם לגודל שאתה רוצה לקבל עבור מציתים שלך. ככל שהחתיכות קטנות יותר, כך הן יישרפו מהר יותר.
זכרו שהשעם הוא חומר טבעי, מתכלה ומתחדש, שאינו פולט אדים רעילים כשהוא בוער, בניגוד למדליקים כימיים הנמכרים במסחר.
שלב 3: הכנת מציתים מפקקים
כעת, כשהפקקים שלך מוכנים להפוך למציתים, בצע את השלבים הבאים:
- מלאו את צנצנת הזכוכית בחתיכות השעם שהוכנו קודם לכן.
- בדקו שהחתיכות מפוזרות היטב וארוזות כך שלא יהיו חללים ריקים.
- לאחר מכן הוסף את האלכוהול לצנצנת הזכוכית שלך עד שכל החלקים מכוסים לחלוטין.
תן להכל לשבת כמה שעות, או אפילו לילה: זה יאפשר לפקקים לספוג את האלכוהול, מה שיקל עליהם לשרוף כשאתה משתמש בהם.
אופציונלי: צריך עוד מציתים? השתמש בגרביונים או גרביים משומשים!
בנוסף לפקקים, אפשר להשתמש בטכניקה זו גם עם גרביונים או גרביים ישנים. כדי לעשות זאת, חתכו אותם לחתיכות קטנות והמשיכו באותו אופן כמו עבור פקקים.
שלב 4: שימוש במתחי האש תוצרת בית
מציתי האש שלך על בסיס שעם מוכנים כעת לשימוש! כל שעליכם לעשות הוא:
- יוצקים מעט אלכוהול 90 מעלות על פיסת פקק ספוג;
- הנח את האחרון במרכז תנור העץ או הברביקיו שלך;
- מדליקים את פיסת הפקק עם מצית או גפרור.
תוך מספר שניות, האש שלך תתחיל ותוכל ליהנות במלואו מהחום של תנור העצים שלך או מהטעמים של הגריל שלך!
היתרונות של טיפ כלכלי זה
להלן היתרונות העיקריים של שיטה זו:
- חסכוני: טכניקה זו מאפשרת לך לבצע חיסכון משמעותי על ידי הימנעות מרכישת מציתים מסחריים;
- אקולוגי: השימוש בחומרים טבעיים ומוחזרים מגביל את טביעת הרגל האקולוגית שלך ומפחית את ייצור הפסולת;
- קל לשכפול: אין צורך במיומנויות מיוחדות להכנת מתנעי האש הללו; כולם יכולים להיות מעורבים!
עם הטיפ הפשוט והחסכוני הזה, לעולם לא תראו את הפקקים שלכם באותה צורה שוב. נסה את השיטה הזו ללא דיחוי כדי להכין בעצמך מתנעי אש תוצרת בית ובכך להפחית במידה ניכרת את תקציב התאורה למטבח או למנגל שלך.