ציפוי יכול להיות בעיה מתסכלת ויקרה עבור מי שמשתמש בקביעות במקפיא. עם זאת, עם הטיפ הפשוט הזה, אתה יכול בקלות למנוע כפור להתפתח הן במקרר והן במקפיא, ולחסוך כסף על חשבונות החשמל שלך כל השנה.
מדוע הכפור מהווה בעיה במקפיאים?
היווצרות כפור במקפיא עלולה לגרום למספר רב של בעיות. בנוסף לכך שהמכשיר נראה לא אטרקטיבי, הוא מפחית את היעילות האנרגטית שלו ולכן מגדיל את כמות החשמל הדרושה לשמירה על הטמפרטורה הפנימית. בנוסף, כאשר מכשיר זקוק להפשרה ידנית, זה בדרך כלל אומר שהמשתמש חייב להפסיק זמנית את השימוש במקפיא כדי לתת לקרח להמיס, מה שיכול להיות תהליך ארוך ומייגע.
הידרדרות מהירה באיכות המזון הקפוא
חסרון מרכזי נוסף של היווצרות כפור הוא ההידרדרות המהירה באיכות המזון הקפוא. הסיבה לכך היא שככל שהכפור מצטבר, טמפרטורת המקפיא עולה מעט, מה שעלול לגרום למזון לאבד טעם ומרקם. בנוסף, נוכחות של כפור עלולה גם להקשות על הפרדה והוצאה של מזון קפוא מהמקפיא.
אז מה הטיפ הזה למניעת ציפוי?
התשובה טמונה בחפץ שכנראה כבר יש לך בבית: ספוג! ספוג לח פשוט שהונח בתחתית המקפיא הוכח כיעיל בהפחתת היווצרות הכפור.
שיטת השימוש בספוג
- מצא ספוג נקי ללא חומרי ניקוי.
- הרטיבו את הספוג במים קרים ואז סחטו אותו קלות כך שהוא יישאר לח אך לא מטפטף.
- עוטפים את הספוג בנייר אלומיניום, מקפידים להשאיר את הקצוות חשופים לספיגת לחות.
- לאחר מכן הניחו את הספוג העטוף על צלחת קטנה או רמקין והכניסו אותו לתחתית המקפיא שלכם.
- החלף את הספוג מדי חודש או כאשר אתה מבחין בסימני כפור שמתחילים להופיע שוב.
זכור תמיד לבדוק ולעקוב אחר הוראות היצרן לטיפול במכשיר שלך לפני השימוש בטיפ זה.
למה השיטה הזו עובדת?
כאשר ספוג לח מונח בסביבה קרה, המים שהוא מכיל קופאים ויוצרים "מלכודת לחות", שסופגת לאחר מכן לחות מאוויר המקפיא. זה מונע מלחות זו להפוך לכפור על הקירות והמיכלים של המכשיר. על ידי החלפת הספוג באופן קבוע, אתה שומר על רמת הלחות במקפיא בשליטה ומבטל את הגורם העיקרי להיווצרות הכפור.
חיסכון טוב יותר באנרגיה
על ידי הסרת הכפור, אתה מאפשר למקפיא שלך לפעול בצורה יעילה יותר, מה שמפחית את צריכת החשמל שלו ומתבטא בחשבונות שלך. אפילו הצטברות קלה של כפור יכולה להגביר את צריכת האנרגיה של המכשיר שלך, ולכן באמצעות הטיפ הפשוט הזה תוכל לחסוך כסף כל השנה.
טיפים נוספים למניעת כפור ולמקסימום חיסכון באנרגיה
שמור על טמפרטורה קבועה
כדי להבטיח שימוש אופטימלי באנרגיה, הקפד לשמור על טמפרטורה עקבית במקפיא שלך. רוב היצרנים ממליצים על טמפרטורה של -18 מעלות צלזיוס למקפיאים. בדוק את התרמוסטט באופן קבוע והתאם אותו לפי הצורך כדי למנוע תנודות בטמפרטורה התורמות להיווצרות כפור.
הוסף וילון בידוד
כדי למזער אובדן אוויר קר בכל פעם שאתה פותח את דלת המקפיא, שקול להתקין וילון בידוד. זה יוצר מחסום נוסף המונע באוויר חם לבוא במגע ישיר עם מזון קפוא ועוזר לשמור על טמפרטורה קבועה בתא.
שמור את המקפיא מאורגן
מקפיא מסודר הוא לא רק נעים יותר לשימוש, אלא הוא גם פועל בצורה יעילה יותר באנרגיה. על ידי הימנעות מצפיפות יתר של היחידה שלך והבטחת פריטים מפוזרים באופן שווה, אתה יכול להגביר את היעילות של זרימת האוויר הקר ולהפחית עוד יותר את הסיכוי להיווצרות כפור.
על ידי יישום העצות הפשוטות הללו, תוכלו ליהנות ממקפיא ללא כפור תוך חיסכון בכסף בחשבון החשמל שלכם!