החורף מתקרב במהירות ושאלת הנוחות התרמית הופכת דחופה יותר ויותר. בין הפתרונות הזמינים, חימום עזר מומלץ לעתים קרובות כדי לחמם במהירות את החדר. עם זאת, מטעמי בטיחות חשמל, לא מומלץ לחבר סוג זה של מכשיר לפס חשמל. בואו נגלה יחד את הסיבות מאחורי אזהרה זו.
סיכונים הקשורים להספק החשמלי של דוד העזר
רוב תנורי העזר פועלים באמצעות חשמל, בין אם הם תנורי חימום מאווררים, תנורי חימום מלאי שמן או אפילו פאנלים קורנים. הם בדרך כלל רעבים לכוח, ולכן דורשים כמות משמעותית של זרם חשמלי כדי לתפקד כראוי.
התחממות יתר של פס החשמל
הבעיה העיקרית בחיבור דוד עזר לפס חשמל נובעת מה- שָׁחוּן כבלים ושקעי חשמל. אכן, פס החשמל חייב לעמוד במעבר של זרם חשמלי חזק לאורך זמן, היוצר חום רב. אם פס החשמל אינו מתוכנן לעמוד בעוצמה כזו, הדבר עלול לגרום להידרדרות שלו, או אפילו גרוע מכך, לגרום ל אֵשׁ.
השפלה של החומר
בנוסף לסכנת שריפה, התחממות יתר של פס החשמל עלולה לגרום הידרדרות של חימום העזר שלך. רכיבים אלקטרוניים פנימיים עלולים להינזק על ידי שינויים במתח ובזרם החשמלי. הדבר עלול לגרום לתקלה במכשיר או להפחתה בביצועיו.
חריגות בפעולה של מכשירים חשמליים אחרים
כאשר מחמם חלל מחובר לפס חשמל ומושך הרבה זרם, זה יכול לגרום הפרעות עבור מכשירים חשמליים אחרים המחוברים לאותו שקע. לכן ייתכן שתבחין בביצועים גרועים בענפים האחרונים הללו, המשפיעים על תפקוד תקין של ציוד אחר.
פתרונות למניעת הסיכונים הכרוכים בשימוש בפס חשמל
אם אתם מתכננים להשתמש בחימום נוסף בחורף הקרוב, ישנם מספר פתרונות כדי למנוע סיכון מתקן החשמל שלכם ומכשירי החשמל שלכם.
חבר את מחמם החלל שלך ישירות לשקע בקיר
הפתרון הראשון הוא ל חבר את דוד העזר שלך ישירות לשקע ייעודי בקיר. בדרך זו, אתם מפחיתים במידה ניכרת את הסיכון להתחממות יתר ולא חושפים מכשירים חשמליים אחרים לתופעה.
השתמש בפס חשמל המתאים להספק של דוד העזר
אם אתה צריך להשתמש בפס חשמל, הקפד לעשות זאת בחר דגם המותאם להספק הנדרש לחימום העזר שלך. תחילה בדוק את הקיבולת המקסימלית הנתמכת על ידי פס החשמל (מצוין בוואט או אמפר) והשווה אותה לדרישת החשמל של המכשיר שלך.
הגבל את משך השימוש בחימום עזר
לבסוף, כדי למנוע את הסיכונים הקשורים לחימום יתר של פס החשמל או כבלי החשמל, מומלץ להגביל את משך השימוש בתנור העזר. לכן עדיף להעדיף את השימוש בו כאספקת חום חד פעמית ולא כפתרון חימום לטווח ארוך. הוספת תרמוסטטים הניתנים לתכנות או התקנים אחרים לוויסות טמפרטורה יכולה להקל על משימה זו.
כמה טיפים לבחירת מחמם חלל בטוח ויעיל
כדי לנצל את מלוא החום שמספק חימום עזר ולצמצם את הסיכון לתאונות, הנה כמה טיפים לבחירת הציוד שלך:
- בדוק את הכוח הדרוש : בחרו דגם שהעוצמה שלו מותאמת לגודל החדר בו תרצו להשתמש בו. מכשיר חזק מדי יצרוך יותר אנרגיה ויגביר את הסיכון להתחממות יתר.
- בחר דגם עם הגנה : העדיפו תנורי עזר המצוידים בהתקני בטיחות, כגון תרמוסטט משולב או הגנה מפני התחממות יתר.
- התמקדו בחיסכון באנרגיה : דגמים מסוימים מתוכננים להציע יעילות אנרגטית אופטימלית, במיוחד הודות להתאמת טמפרטורה עדינה והאפשרות לתכנת את פעולתם).
- היזהר בעת השימוש : זכור תמיד לכבות את חימום העזר שלך כשאתה יוצא מהחדר ולהימנע מכיסויו או הצבתו קרוב מדי לחפצים דליקים אחרים על מנת למנוע כל סכנת תאונה.
על ידי התחשבות בטיפים אלו וכיבוד ההמלצות הנוגעות לאספקת החשמל של חימום העזר שלך, תוכל לנצל את מלוא הנוחות התרמית שמספק ציוד זה בתקופת החורף.