ביצים הן אחד המאכלים הנפוצים ביותר במטבח שלנו, אבל האם אתה יודע איך לבדוק את טריותן לפני שאוכלים אותן? להלן 5 טיפים חסיני תקלות שיעזרו לך לדעת אם הביצים שלך עדיין טובות לאכילה.
1. שיטת כוס המים
אחת הדרכים הפשוטות והיעילות ביותר לבדוק את טריות הביצה היא להשתמש בכוס מים. ככל שהביצה שוקעת עמוק יותר לתחתית הכוס, כך היא טרייה יותר. כדי להשתמש בשיטה זו:
- ממלאים כוס או קערה שקופה במים קרים.
- הניחו בזהירות את הביצה לבדיקה למים.
- שימו לב איך הביצה מתנהגת: אם היא שוקעת ונשארת מונחת על הקרקעית, היא טרייה; אם הוא מתיישר או צף מעט, הוא מתחיל להזדקן; לבסוף, אם הוא צף לגמרי לפני השטח, זרקו אותו כי לא טוב לאכילה.
יש לציין ששיטה זו אינה מדויקת ב-100%, אך היא יכולה לתת לך מושג טוב על מצב הביצית שלך.
2. בדיקת המעטפת
קליפה של ביצה יכולה גם לתת לך כמה רמזים לגבי הטריות שלו. בשביל זה :
- ודא שהקליפה נקייה וללא סדקים.
- בדקו גם שאין בו סימני עובש או כתמים חריגים.
- קחו בחשבון את מרקם הקליפה: קליפת ביצה טרייה צריכה להיות מעט מחוספסת, בעוד שקליפה ישנה תיראה חלקה יותר.
עם זאת, חשוב לזכור שהקליפה יכולה לפעמים להטעות, ולכן כדאי לבדוק את טריות הביצה בשיטה אחרת כהשלמה.
3. הערכת ריח
ריח של ביצה הוא אינדיקטור טוב לטריותה. לביצה טרייה בדרך כלל אין או מעט מאוד ריח. מצד שני, ביצה מקולקלת מדיפה ריח לא נעים של גופרית, ניתנת לזיהוי בקלות ודוחה. הנה איך לעשות את זה:
- פתחו את קרטון הביצים והריחו את הביצים מבלי לשבור אותן.
- אם אין ריח מסוים, זה סימן טוב.
- לאחר מכן שברו את הביצה למיכל נפרד כדי להריח אם יש ריח לא נעים הנודף ממנה. אם כן, זרקו אותו ואל תיקחו סיכונים כלשהם בצריכתו.
4. חקר העקביות
שבירת הביצה לתוך מיכל יכולה גם לאפשר לך לבחון את עקביותה לגבי טריותה:
- ביצה לבנה: לביצה טרייה יש לבן סמיך, מעט ג'לטיני, שיושב יפה סביב החלמון. אם היא דקה ומימית, זה אומר שהביצה כבר לא צעירה.
- חלמון הביצה: החלמון של ביצה טרייה צריך להיות עגול וכיפה, עם צבע צהוב עז. אם הוא נפול או פחוס, זה מצביע על כך שהוא איבד את טריותו.
- החלזה: החלזה היא הקרום הלבן והצמיג הממוקם בין חלבון הביצה לחלמון. אם זה נראה בבירור, זה אינדיקטור נוסף לרעננות הביצה שלך.
קחו בחשבון שגם אם הביצה אינה טרייה לחלוטין, עדיין ניתן להשתמש בה להכנות בהן המרקם אינו מהותי, כמו חביתות או עוגות.
5. המידע על קופסת האריזה
למרות שתמיד עדיף לבדוק ידנית את טריות הביצים שלך לפני השימוש בהן, המידע על קופסת האריזה שלהם יכול לתת לך כמה רמזים :
- תאריך הנחת: זה אומר לך מתי הביצה הוטלה. ככל שתאריך זה עדכני יותר, הביצה טרייה יותר.
- קוד המפיק: היא מאפשרת לזהות את מקור הביצים ומבטיחה את עקיבותן.
- תאריך העמידות המינימלי: תאריך זה מייצג את הזמן המומלץ לצרוך את הביצה בתנאים הטובים ביותר.
על ידי יישום העצות האלה בפעם הבאה שאתה בודק את הביצים שלך, אתה יכול להיות בטוח שאתה מבשל עם מרכיבים טריים וטעימים.