עבור רבים, שום דבר לא מנצח את הטעם והמרקם של חתיכת לחם טרייה. אבל לפעמים קשה לצרוך אותו במהירות ולמנוע ממנו להתקשות או להתרכך. לְמַרְבֶּה הַמַזָל, לשמור על לחם טרי במשך מספר ימים אינה משימה בלתי אפשרית. במאמר זה, גלה שיטה פשוטה ויעילה ליהנות מהלחם שלך במיטבו.
להיפרד מהמקרר
אפשר לחשוב שאחסון לחם במקרר הוא דרך טובה לשמר את טריותו. עם זאת, הרעיון הקדום הזה שקרי: במציאות, המקרר נוטה לכך להאיץ את תהליך ההזדקנות לחם ! ואכן, הלחות הקיימת במקרר הופכת את הלחם לרך ופחות מעורר תיאבון. כדי להפיק תועלת מכל איכויות הטעם של הלחם שלך, הימנע מלשמור אותו קריר.
בחרו בקופסת לחם במקום זאת
הסבתות כבר ידעו את זה: כדי לשמור על לחם טרי לאורך זמן, נותר הפתרון הטוב ביותר קופסת לחם. האביזר הקטן והחיוני הזה לא רק מגן על הלחם שלך מפני חיידקים ואבק, אלא גם מספק לו לחות מסוימת הודות לזרימת האוויר. כך, הפירור נשאר רך והקרום פריך.
בחר את קופסת הלחם שלך בחוכמה
ישנם מספר קריטריונים חשובים לבחירת קופסת לחם טובה:
- החומר: הדגמים הטובים ביותר עשויים בדרך כלל מעץ או קרמיקה, מכיוון שהם מבודדים באופן טבעי ומאפשרים זרימת אוויר טובה יותר מאשר גרסאות פלסטיק או מתכת.
- הגודל : כדי למנוע מהלחם להתייבש מהר מדי, בחרו קופסת לחם גדולה מספיק כדי להכיל את כל החלקים שלכם מבלי לדחוס אותם.
- איטום מים: כדאי לבחור קופסת לחם עם מכסה הדוק כדי למנוע מהאוויר מבחוץ להיכנס פנימה ולייבש את הלחם.
עם אלמנטים אלה בחשבון, תוכל לבחור טוב יותר את קופסת הלחם האידיאלית כדי לשמר את איכות הבגט היקר שלך.
מרכיב הקסם: תפוח אדמה!
כדי להגביר את היעילות של קופסת הלחם ולהבטיח שימור טוב עוד יותר, יש טריק קטן פשוט שהוכיח את עצמו: הוסף תפוח אדמה אפוי בפנים של הקופסה. על ידי שחרור הדרגתי של לחות, הוא שומר על טריות הלחם למשך זמן רב יותר.
איך להמשיך ?
הנה איך להשתמש בטיפ זה כדי לשמר את הלחם שלך:
- מבשלים תפוח אדמה שלם (עם הקליפה). בחר תפוחי אדמה קטנים או בינוניים.
- תן לזה להתקרר לטמפרטורת החדר.
- עוטפים אותו בניילון אלומיניום או בניילון נצמד. אתה יכול גם לשים אותו בתוך בד קטנה או שקית ניילון אם תרצה, כדי למנוע כל סיכון של טעם לא נעים.
- מניחים את תפוח האדמה העטוף בקופסת הלחם, לצד הבאגט או פרוסות הלחם.
הודות לשיטה הפשוטה והגאונית הזו, תשימו לב שהלחם שלכם נשאר טרי מספר ימים!
טיפים נוספים לשמירה על טריות הלחם
בנוסף לשימוש בקופסת הלחם ובתפוח האדמה, הנה כמה טיפים נוספים שיכולים לעזור להאריך את חיי הלחם שלך:
- להקפיא את זה: זהו פתרון יעיל במיוחד אם אינכם צורכים כמויות גדולות של לחם מדי יום. אפשר לחתוך את הלחם למנות ולהכניס למקפיא בשקיות מקפיא או בניילון נצמד. כדי לאכול אותו, פשוט תנו לו להפשיר בטמפרטורת החדר או הכניסו אותו במהירות לתנור כדי להחזיר את הפריכות שלו.
- השתמש בנייר מזון: עטיפת הלחם שלך בנייר מזון, כמו נייר פרגמנט או נייר אפייה למשל, עוזרת לשמור על טריותו על ידי הגבלת החשיפה שלו לאוויר הסביבה. אם תרצו, אז הכניסו את הלחם העטוף לשקית לחם מבד להגנה מיטבית.
- אחסן אותו עם לחם יבש: הנחת כמה חתיכות לחם יבש (או קרוטונים) בקופסת הלחם שלך יכולה לעזור לספוג חלק מהלחות הנוכחית ובכך לעזור לשמור על טריות הלחם.
אתם תראו שאפשר בהחלט ליהנות מהלחם שלכם בשיא טריות למשך מספר ימים. אל תהססו לשתף את הטיפים האלה עם יקיריכם!