אם אתה תוהה אם האינטליגנציה הרגשית שלך היא הסיבה שאתה נתקל בבעיות ביחסים המקצועיים או האישיים שלך, יש התנהגויות מסוימות שאתה יכול לזהות. הנה 5 התנהגויות אופייניות המעידות על אינטליגנציה רגשית נמוכה.
1. קושי לנהל את הרגשות שלך
אחד הסימנים הברורים ביותר לכך שלמישהו יש אינטליגנציה רגשית נמוכה הוא קושי לנהל את הרגשות שלו. זה מתבטא לעתים קרובות כ- תגובת יתר למצבים מסוימים. זה סוג האנשים שמתרגזים במהירות כשמבקרים אותם או לוקחים הערה עם כוונות טובות בצורה לא טובה.
חוסר שליטה עצמית
חוסר שליטה עצמית הוא גם אחד המאפיינים של אינטליגנציה רגשית נמוכה. אנשים מושפעים מתקשים להישאר רגועים כאשר רגשותיהם מעורבים, והם עשויים להיראות אימפולסיביים ובלתי קוהרנטיים. התנהגותם לרוב בלתי צפויה מכיוון שהם אינם מסוגלים לתעל את מחשבותיהם ורגשותיהם כראוי.
2. חוסר יכולת להבין רגשות של אחרים
אנשים עם אינטליגנציה רגשית נמוכה נתפסים בדרך כלל כחסרי אמפתיה. הם חווים קושי בהבנת רגשות של אחרים, מה שמונע מהם להעמיד את עצמם במקומם ולהתאים את התנהגותם. זה יכול להוביל לבעיות במערכות יחסים, כולל תקשורת לא יעילה ויצירת יותר קונפליקט.
חוסר הקשבה פעילה
חוסר הקשבה פעיל הוא אחד הסימנים המובהקים לכך שמישהו מתקשה להבין את רגשותיו של אחרים. אנשים עם אינטליגנציה רגשית נמוכה נוטים לעתים קרובות לדבר ולא להקשיב, או לפרש את הצהרותיהם של אחרים על סמך חוויותיהם ורגשותיהם, במקום לנסות באמת לתפוס את אלה של האדם שמולו.
3. להיות ביקורתי מדי
התנהגות נוספת המסגירה אינטליגנציה רגשית מוגבלת היא גישה היפר-ביקורתית. אנשים עם אינטליגנציה רגשית נמוכה הם לעתים קרובות ממהרים לשפוט שלילייםעל עצמם או על אחרים, מבלי באמת להקדיש זמן לחשוב על הנסיבות או הסיבות שיכולות להסביר מצבים מסוימים.
טינה וטינה
אנשים עם אינטליגנציה רגשית נמוכה עשויים גם נוטים לשמור טינה ולהחזיק בטרוניות במשך זמן רב. אי הידיעה כיצד לנהל את הרגשות שלך ולהבין את אלה של אחרים עלולה להוביל לרגשות מתמשכים של כעס וטינה, אשר פוגעת בכל מערכות היחסים, במשפחה, בחברים או במקצוען.
4. קושי להביע רגשות ורגשות
חוסר אינטליגנציה רגשית מתבטא גם כחוסר יכולת להביע בבירור את מה שמרגיש או חושב. התנהגות זו עשויה לנבוע מ פחד שלא יובנו או ישפטו אותו, אלא גם חוסר ביטחון עצמי לתקשר את הרגשות של האדם בצורה יעילה.
להתרחק מקונפליקטים
יש אנשים עם אינטליגנציה רגשית נמוכה מעדיפים להימנע מעימותים במקום להביע את רגשותיהם או לחפש פתרונות כאשר מתעוררות בעיות. גישה זו גורמת להם לא ללמוד להגן על הצרכים והדעות שלהם, מה שמוביל לבעיות ממושכות ומיותרות בזוגיות.
5. בעיות ביחסים אישיים ומקצועיים
אחד ההיבטים החשובים ביותר של אינטליגנציה רגשית הוא היכולת ליצור ולתחזק מערכות יחסים בריאות. אדם עם אינטליגנציה רגשית נמוכה הוא לרוב מביך מבחינה חברתית ואינו יודע כיצד לקיים אינטראקציה מוצלחת עם חברים אחרים בקבוצה.
קושי ליצור חברויות
בשל הקושי שלהם להבין רגשות של אחרים ולנהל את רגשותיהם שלהם, לאנשים עם אינטליגנציה רגשית מוגבלת יש לעתים קרובות בעיות ליצור חברויות מתמשכות ומספקות. ייתכן שהם לא ירגישו נתמכים, יתקשו לבקש עזרה, או ירגישו קנאה באלה שנראים ככשירים יותר מבחינה חברתית.
בעיות מקצועיות
למרות שמיומנויות טכניות חיוניות להצלחה מקצועית, חשוב גם לקיים יחסים טובים עם עמיתים וממונים. אנשים עם אינטליגנציה רגשית נמוכה בדרך כלל מתקשים לאזן בין השלמת המשימות שלהם לבין שמירה על מערכות יחסים בריאות עם עמיתיהם לעבודה, מה שעלול לפגוע בהצלחת הקריירה הכוללת שלהם.
התנהגויות אלו מעידות לרוב על חוסר אינטליגנציה רגשית, אך אין זה אומר שאין פתרונות לשיפור המצב הזה. זה חיוני עבור אנשים מושפעים ללמוד כיצד לעשות זאת להבין ולנהל את הרגשות שלהםכמו גם של אחרים, על מנת לנווט טוב יותר בחיים האישיים והמקצועיים.