נמאס לכם משיטות מסורתיות וכימיות לניקוי התנור שלכם? גלה כאן טיפ פשוט, מהיר וחסכוני על בסיס מלח. למוצר הטבעי הזה הקיים בכל המטבחים יש תכונות יוצאות דופן להתגבר על לכלוך ושומן משובצים ללא מאמץ.
היתרון של שימוש במלח לניקוי התנור שלך
מלח משמש לעתים קרובות בבישול כתבלין כדי לשפר את טעמי המנות. עם זאת, יש לו גם יתרונות ניקוי מדהימים. למעשה, מדובר בחומר שוחק עדין וטבעי המאפשר להסיר בקלות כתמים עיקשים ממשטחים שונים.
בנוסף לכוח השוחק שלו, המלח מציע יכולת נהדרת לספיגת שומנים. לאחר מכן ניתן להשתמש בו כדי להסיר שומנים ביעילות את הקירות המלוכלכים של התנור. בנוסף, בניגוד לכימיקלים שעלולים להזיק לבריאות, המלח אינו פולט אדים מגרים במהלך הניקוי.
לשיטה האקולוגית והחסכונית הזו יש אפוא מספר יתרונות: היא מכבדת את הסביבה, שומרת על בריאות המשתמשים ומספקת תוצאות ללא דופי ללא יותר מדי מאמץ.
הכנת המרכיבים הדרושים לטריק המלח
ראשית, אסוף את הפריטים החיוניים עבור טיפ ניקוי זה. הנה מה שתצטרך:
- מלח דק: ספור בסביבות 100 עד 200 גרם בהתאם למצב התנור שלך.
- מים: הכינו מיכל מים פושרים, פחות מליטר יספיק.
- לימון: ליתר דיוק, תצטרכו מיץ לימון וקצת גרידה.
- ספוג או מברשת לקרצוף משטחים מלוכלכים.
- מטלית נקייה לניגוב וייבוש התנור לאחר הניקוי.
השלבים שיש לבצע כדי לנקות את התנור שלך עם מלח
כעת, לאחר שאספת את כל מה שאתה צריך כדי לנקות את התנור שלך, בצע את השלבים הפשוטים הבאים:
שלב 1: מחממים מעט את התנור
לפני שתתחיל לנקות, חממו מראש את התנור לטמפרטורה מתונה (בסביבות 30 מעלות צלזיוס) למשך מספר דקות. ברגע שהוא חם, כבה אותו כדי למנוע כל סכנת כוויות במהלך הניקוי. פעולה זו תרכך מעט את השומנים המצוירים ובכך תקל על סילוקם.
שלב 2: הכנת משחת הניקוי
מערבבים את המלח העדין, מיץ הלימון והגרידת בקערה לקבלת עיסה הומוגנית וקומפקטית. כמות המיץ שתוסיף תהיה תלויה בעקביות הרצויה: ככל שתוסיף פחות, כך המשחה תהיה שוחקת ויעילה יותר על כתמים עיקשים.
שלב 3: מריחת משחת הניקוי
מרחו בנדיבות את תערובת המלח על כל פני השטח הפנימיים של התנור. לשם כך, השתמש בספוג או מברשת המתאימים לקירות המכשיר שלך והקפד לכסות היטב את כל האזורים המלוכלכים. השאירו את המשחה למשך כמה דקות כדי שהיא תוכל להיצמד ללכלוך המשובץ.
שלב 4: שפשפו ושטפו את המשטחים
לאחר שנתת למשחת הניקוי לשבת, שפשפי במרץ כל אזור מטופל עם הספוג או המברשת, תוך שימוש בתנועות מעגליות. אתה תבחין במהירות ששומן ושאריות מזון יורדים בקלות.
לאחר השלמת הניקוי, שטפו היטב את המשטחים הפנימיים של התנור בעזרת מטלית לחה במים פושרים וסוחטים היטב. הקפד להסיר את כל שאריות המלח כדי למנוע משקעים לבנים כאשר אתה משתמש בתנור שלך מאוחר יותר.
שלב 5: יבשו ותיהנו מתנור נקי
לבסוף, יבש את קירות התנור שלך בזהירות באמצעות מטלית נקייה ויבשה. כל מה שאתה צריך לעשות הוא ליהנות מהתנור הנקי והמושלמת שלך מבלי להיעזר בכימיקלים קשים!
באמצעות טיפ מלח זה לניקוי התנור שלך, אתה נהנה משיטה טבעית, אקולוגית וחסכונית. בנוסף, התוצאה ללא דופי: שומן ולכלוך עטוף מוסרים בקלות הודות לכוח השוחק של המלח ופעולת הסרת השומנים של הלימון. אז למה לא לאמץ את זה עכשיו?