ביצים מבושלות הן מוצר חובה לארוחות בוקר או בראנץ'. הכנה מסורתית זו מורכבת מבישול הביצים תוך שמירה על לב נוזלי, להנאה הגדולה ביותר של בלוטות הטעם שלנו. עם זאת, קל להתעייף מהכנות קלאסיות ולרצות לשנות מעט את ההרגלים. במאמר זה, אנו מציעים לכם שלוש וריאציות טעימות ומקוריות של המתכון האייקוני הזה כדי להרשים את האורחים שלכם במהלך הארוחה הבאה שלכם עם חברים או משפחה!
ביצי מימוזה חזרו לגרסת האבוקדו
המתכון הראשון הזה מציג מחדש את הטעם הידוע של ביצי השטן בגרסה טעימה וטעימה עוד יותר הודות לתוספת של מרכיב אופנתי: עורך הדין.
רכיבים :
כדי להכין את המתכון הזה, תצטרך:
- 4 ביצים
- 2 אבוקדו בשל
- 2 כפות מיונז
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה :
מתחילים בהרתחה של הביצים כ-5 דקות. בזמן שהביצים מתבשלות, חותכים את האבוקדו לשניים, מסירים את הגלעין ושולפים את הבשר בעזרת כף. לאחר מכן מועכים את בשר האבוקדו למחית בעזרת מזלג. מערבבים את האחרון עם המיונז, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
לאחר שהביצים מבושלות, מרעננים אותן מתחת למים קרים ומקלפים אותן בעדינות, ומקפידים לא לשבור אותן יותר מדי. לאחר מכן ממלאים אותם בתערובת האבוקדו ומגישים! מובטח שביצי השטן של אבוקדו יהיו להיט בקרב האורחים שלך ויגרמו להם לרצות לחזור לעוד.
ביצים מבושלות בסגנון קרבונרה
מתכון זה הוא וריאציה מקורית של הביצים המבושלות המפורסמות המוערכות מאוד על ידי אניני טעם והולכות מצוין עם מאכל איטלקי ידוע מאוד: קרבונרה.
רכיבים :
כדי להכין את המתכון הזה, תצטרך:
- 4 ביצים
- 150 גרם פנצ'טה או בייקון מעושן
- 15 קל' קרם פרש סמיך
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה :
מבשלים את הבייקון או הפנצ'טה במחבת מבלי להוסיף שומן עד שהם משחימים יפה. בינתיים מחממים מעט מים בסיר וטובלים בו בעדינות את הביצים המבושלות למשך כ-5 דקות.
בסיר אחר מחממים את הקרם פרש עם הגבינה המגוררת לקבלת רוטב קרמי. מלח ופלפל לפי טעמכם.
לאחר שהביצים מבושלות, מקלפים אותן בזהירות, ומקפידים לא לשבור אותן. לאחר מכן יוצקים את רוטב הקרבונרה החם על הביצים המבושלות ומפזרים בייקון או פנצ'טה. המתכון הזה משלב את המתיקות של ביצים נזילות עם הטעימות של רוטב קרבונרה שמנת: פינוק לאוהבי הטעמים האיטלקיים.
ביצים מבושלות עם עשבי תיבול
למי שמחפש חלופה צמחונית וקלילה לשתי ההצעות הראשונות, זה מתכון עשבי תיבול ותבלינים ישמח את בלוטות הטעם שלהם תוך שהם קלים יותר לעיכול.
רכיבים :
כדי להכין את המתכון הזה, תצטרך:
- 4 ביצים
- 50 גרם חמאה רכה
- 3 כפות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, עירית, בזיליקום וכו')
- 1 קורט מלח
- פלפל לפי הטעם שלך
הכנה :
מבשלים את הביצים הרכות כ-5 דקות ובזמן זה מכינים תערובת עם החמאה הרכה, עשבי התיבול הקצוצים, המלח והפלפל. לאחר מכן קלפו בזהירות את הביצים המבושלות תוך שמירה על הלב הנזל שלהן.
מסדרים אותם בכוסות ביצים, חורצים מלמעלה חתך כדי להכניס טיפה מתערובת עשבי התיבול. נישואים עדינים אלה של עשבי תיבול ותבלינים ישביעו את החך המחפשים טעמים טריים וריחניים מבלי להיות עשירים מדי בקלוריות.
עם שלוש הווריאציות הטעימות האלה, אין סיבה להתעייף מביצים מבושלות! בחר את זה המתאים ביותר לרצונות שלך או חקור שילובים חדשים כדי ליצור מתכונים ייחודיים משלך. אל תהססו לעיין גם בטיפים שלנו להכנת ביצים מבושלות מוצלחות לחלוטין בכל פעם. תהנה מהאוכל שלך !