בחברה שבה החיפוש אחר תזונה בריאה הוא חשוב יותר ויותר, חיוני להכיר את המזונות שאנו צורכים. החיפוש אחר הדיאטה האידיאלית כולל שימוש בכל החומרים המזינים שמציעים הפירות והירקות היקרים שלנו. לפיכך, ניתן להשתמש בכל חלק במזונות הללו, כולל העור שלהם, כדי להפיק את המרב מהיתרונות שלהם לבריאותנו. הנה 6 הפירות והירקות שעורם מלא בחומרים מזינים!
תפוח: עץ התפוח הסתיר את משחקו היטב
עם בשרו הפריך והעסיסי, אנו שומעים לעתים קרובות שאכילת תפוח ביום מרחיקה את הרופא. אבל האם ידעתם שקליפת הפרי מכילה שפע של חומרים מזינים? נוגדי חמצון, ויטמינים וסיבים נמצאים בחלק זה הנחשב לעתים קרובות כפסולת. לכן, כדי ליהנות תוך כדי הצטיידות באנרגיה, אל תזרוק את קליפות התפוחים שלך בעת הכנת הפשטידות או הקומפוטים שלך.
לאכול את העור, למה?
- עשיר בנוגדי חמצוןזה עוזר להגן על הגוף שלך מפני ההשפעות המזיקות של רדיקלים חופשיים.
- זה מכיל ויטמיניםכגון ויטמין C ו-E, החיוניים לתפקוד תקין של הגוף.
- היא גם מקור סיבים התורמים לעיכול טוב ומקדמים את תחושת השובע.
תפוחי אדמה: פקעת מלאה במשאבים
קיים בארוחות יומיות רבות, תפוח האדמה מוזנח לעתים קרובות בכל הנוגע לקליפתו. עם זאת, הוא מלא בחומרים מזינים, כמו כמויות משמעותיות של מינרלים. לשם כך, אל תהססו לצרוך אותו עם עורו על ידי הכנתו בתנור או בצורת פירה.
היתרונות החבויים מאחורי העור המחוספס הזה…
- עשיר באשלגןזה עוזר לווסת את לחץ הדם.
- הוא מכיל מגוון מינרליםבעיקר ברזל ונחושת, הנחוצים לחילוף החומרים באנרגיה.
- עור תפוחי האדמה מספק גם סיבים תזונתייםשימושי לבריאות המעיים.
קיווי: אין צורך לאבד את פרוותו!
נראה לעתים קרובות בסלטי הפירות שלנו, הייחודיות של הקיווי נובעת בעיקר מהעור המעט שעיר שלו. עם זאת, יהיה חבל לחסל את החלק העשיר הזה בחומרים מזינים. בנוסף להיותו פרקטי לאכילה ופריך בו זמנית, הוא מספק כמעט את כל אבות המזון הקיימים בפרי עצמו.
גלה את היתרונות הנסתרים של הציץ הקטן הזה:
- זה מייצג אמת מקור של ויטמין Cנוגד חמצון חיוני לגוף.
- שילוב העור בתזונה שלנו גם עוזר להגביר את הצריכה שלך סִיב.
- בנוסף, צריכתו הכלולה בקיווי מגבירה את הצריכה אנזימי עיכול עוזר בעיכול.
מלפפון: התו הטרי שמסתיר היטב את תפקידו
מרענן, מלפפון נחתך לעתים קרובות לפרוסות כדי לקשט את הסלטים שלנו. עם זאת, אנשים רבים אינם מודעים לכך שהעור שלהם משתתף באופן פעיל ביתרונות שהוא מביא לגופנו. אז אל תתנו לקימורים שלו להטעות אתכם ואל תהססו לאכול אותו עם העור!
מה אם ניקח טבילה ברווחים האלה?
- העור של המלפפון הוא א מקור מצוין לנוגדי חמצוןבמיוחד בפוליפנולים.
- ויטמין K ומגנזיום נמצאים בחלק המוזנח הזה של הירק.
- לבסוף, כדי לנצל עד תום את כל היתרונות התזונתיים שלו, מומלץ לאכול אותו לצד חומר שומני כמו טפטוף שמן זית.
קישואים: זה לא רץ אחרי חומרים מזינים, הם כבר שם!
כמו בן דודו המלפפון, הקישוא הוא אחד מאותם ירקות שקליפתם נשארת לעתים קרובות מדי בצד. ואילו, כדי לנצל את מלוא היתרונות התזונתיים הרבים שלו, פשוט נקה אותו והתחיל לבשל את המתכונים האהובים עליך, השאר אותו כפי שהוא.
הנה כמה סיבות טובות להפסיק לקלף את הכוכב הזה של גן הירק:
- העור מכיל נוגדי חמצוןבין היתר, התורמים לאיזון הגוף שלנו.
- הוא גם עשיר במינרלים, במיוחד סידן ומגנזיוםתורם לבריאות עצם טובה.
- לבסוף, העור הירוק שלו מציע תענוג צבעוני המעניק קסם ויזואלי מסוים לארוחות שלנו.
גזר: מאחורי צבעו הבהיר מסתתר מגוון של איכויות בלתי צפויות
שורש הכוכב של המטבחים שלנו, הגזר ידוע בטעמו העדין והמתוק כמו בתכונותיו המועילות הרבות לגוף. עם זאת, הנטייה היא לרוב לקלף אותו על מנת לצרוך רק את בשר התפוז. אז שימו לב שעל ידי קילוף הגזר, אתם מאבדים רבים מהרכיבים התזונתיים שלו!
מבט אחורה על העור הצבעוני הזה שמאיר את הצלחות שלנו:
- העושר שלו ב ויטמיניםבמיוחד ויטמין A, חיוני לשמירה על ראייה טובה.
- הסיבים הקיימים בעור שלו תורמים גם הם עיכול טוב ושמירה על רמת סוכר מאוזנת בדם.
- העדיפו גזרים מעט מחוספסים או עם כמה פגמים, אלה הם לעתים קרובות יותר מחקלאות אורגנית.