אבוקדו הוא פרי טעים ומזין, אבל יש לו נטייה מצערת להשחיר במהירות לאחר חיתוך. הנה כמה טיפים וטכניקות לאחסון אבוקדו במקפיא מבלי שהוא ישחיר.
הליבה והחומציות: שני גורמים מרכזיים למניעת השחרה
ראשית, בואו נבין מדוע אבוקדו משחיר. האשם העיקרי בהשחרת האבוקדו הוא חמצון, המתרחש כאשר בשר הפרי בא במגע עם אוויר. שני גורמים יכולים להאט או למנוע את התגובה הזו: גלעין האבוקדו והחומציות.
תפקידו של הגרעין
הגלעין של אבוקדו יכול לעזור למנוע השחרה כאשר הוא נשמר שלם. למעשה, הוא תופס חלק גדול משטח הפרי ובכך מגביל את האזורים החשופים לאוויר. זה גם עוזר לשמור על לחות מסוימת סביבו, שגם מגינה על הבשר. עם זאת, שמירה על הליבה לרוב אינה מספיקה כדי למנוע לחלוטין חמצון.
הגבר את החומציות
טיפ נוסף הוא להוסיף חומצה לבשר האבוקדו, למשל בצורת מיץ לימון. לחומצת הלימון בלימון תכונות נוגדות חמצון שיכולות להאט את תגובת החמצון ולשמור על צבע האבוקדו.
שיטות וטיפים להקפאת אבוקדו מבלי שישחירו
לאחר שהשתלטת על גורמי המפתח של אבוקדו טרי, הנה כמה שיטות לאחסון אותו במקפיא:
מקפיאים אבוקדו שלם עם קליפתם
שיטה זו אידיאלית אם אתה רוצה לשמר את האבוקדו שלך לשימוש מאוחר יותר אבל עדיין לא יודע איך אתה הולך לבשל אותו. כדי להקפיא אבוקדו שלם, פשוט שוטפים את הפרי במים קרים ומייבשים אותו היטב. לאחר מכן עוטפים את האבוקדו בניילון נצמד, דואגים לסגור את כל הצדדים כדי למנוע מגע של אוויר עם הבשר. מניחים את האבוקדו העטוף בשקית מקפיא או בכלי אטום, ואז מכניסים אותו למקפיא.
מקפיאים פרוסות אבוקדו
- שוטפים ומייבשים את האבוקדו.
- חותכים את האבוקדו לשניים ומוציאים את הגלעין.
- בעזרת כפית מוציאים בזהירות את הבשר מהאבוקדו תוך שמירה על העור.
- חותכים את הבשר לפרוסות דקות או לפי העדפתכם.
- כדי להגן על הפרוסות מפני חמצון, השרו אותן במיץ לימון.
- מניחים את הפרוסות על תבנית מכוסה בנייר אפייה, הימנעו מהן לגעת אחת בשניה.
- מניחים את המגש במקפיא למשך כ-30 דקות או עד שהפרוסות קשות מספיק כדי להתמודד מבלי להישבר.
- לבסוף, מניחים את הפרוסות הקפואות בשקית מקפיא עם רוכסן ומחזירים אותן למקפיא. אל תשכח לסמן את התיק עם התאריך כדי להקל על המעקב אחר חיי המדף.
טוחנים אבוקדו לפני ההקפאה
לטכניקה זו, חותכים את האבוקדו לשניים, מסירים את הגלעין ושולפים את הבשר בעזרת כף. מערבבים את האבוקדו עם מעט מיץ לימון, ואז טוחנים אותו בעזרת מזלג או בלנדר. הוסף עוד קצתאֲצֵטַט במידת הצורך כדי להתאים את החומציות ובכך למנוע את הַשׁחָרָה. לאחר מכן העבירו את המחית לשקית הקפאה, והקפידו להוציא כמה שיותר אוויר בעת איטום השקית. אפשר גם להשתמש במגשי קוביות קרח כדי להקפיא את מחית האבוקדו במנות אישיות.
איך להפשיר אבוקדו לאחר אחסון?
כאשר אתה מוכן להשתמש באבוקדו הקפוא שלך, פשוט להעביר אותם מהמקפיא למקרר, ולתת להם להפשיר לאט במשך כמה שעות. אפשרות נוספת היא להפשיר אותם במהירות על ידי הנחתם מתחת לזרם מים קרים.
המרקם של האבוקדו עשוי להשתנות מעט לאחר ההקפאה, ולכן מומלץ להשתמש בהם במתכונים שאינם דורשים מרקם יציב, כמו שייקים, מחית או גוואקמולי.
מעתה ואילך, לא תצטרכו יותר לדאוג שהאבוקדו שלכם ישחיר כשאתם מקפיאים אותם. השתמש בטיפים ובטכניקות אלה כדי ליהנות מפירות ירוקים טעימים וטעימים כל השנה!