גילויי סבתא: 7 טיפים שישדרגו את הבישול שלכם ויחסכו לכם זמן במטבח

Noah Levi

מדריך מעשי לאהבת הבישול: קסמי המטבח של סבתא שינצחו את האתגרים היומיומיים, יחסכו לכם במשאבים וישדרגו את המנות שלכם לרמה הבאה.

המטבח הוא מקום בו יצירתיות וידע נפגשים ליצירת מנות טעימות. אבל אפילו עם המתכונים והטכניקות הטובות ביותר, לפעמים דברים לא מסתדרים כמתוכנן. כאן נכנס הניסיון של הדורות הקודמים כדי להציל את המצב. אז הנה 7 טיפים מסבתות מה שיאפשר לך להצליח במנות הקטנות שלך בלי להיכשל.

1. קורט מלח להקצפה של החלבונים

לבן שלג חיוני להכנת עוגות רכות ואווריריות. עם זאת, ההכנה שלהם יכולה להיות מסובכת אם אינך מכיר את הטיפ של הסבתא: פשוט הוסף א קורט מלח לחלבוני הביצה שלך לפני שמקציפים אותם. תהליך זה מחזק את מבנה החלבון הקיים בחלבוני הביצה ובכך מייצר חלבונים מוצקים יותר.

2. סודה לשתייה כדי להפוך את הירקות הירוקים שלך לבהירים יותר

חג המולד או אפילו ארוחת צהריים של יום ראשון פירושו לעתים קרובות שעועית ירוקה, ברוקולי או ירקות אחרים על השולחנות שלנו. מי לא רוצה לטעום את הבסיסים המזינים האלה של הגסטרונומיה הצרפתית תוך שהוא נהנה מהצבעים היפים והבהירים שלהם? סבתא שלך כנראה ידעה את הטריק הזה: הוסף קורט סודה לשתייה במי הבישול כדי לשמר את הצבע התוסס של הירקות.

היזהר לא להשתמש בה יתר על המידה!

השתמש תמיד בטיפ זה במשורה, שכן סודה לשתייה יכולה לשנות את הטעם ולהפוך ירקות לרכים יותר אם משתמשים בה בכמות מוגזמת.

3. מיץ לימון כדי למנוע מהפירות שלך להשחיר

עבור עוגות התפוחים שלך או אפילו סלטי הפירות שלך, השארת הפירות החתוכים באוויר הפתוח גורמת להם במהירות להשחים ולאבד את טריותם. הפתרון ? מיד לאחר חיתוך הפירות שלך, השקה אותו מיץ לימון. חומצת הלימון הקיימת בלימון מאטה את תהליך החמצון ובכך שומרת על צבע יפה וטעם רענן למשך זמן ממושך.

4. המרכיב הסודי לבישול מוצלח של דגים

נכנסים לפאניקה מהמחשבה לבשל נכון פילה דג מבלי שיתפרק? ובכן, הנה הטיפ חובה של סבתא : הניחו את נתח הדג שלכם על מצע טבעות בצל בתבשיל ששמרתם לבישול בתנור. כך תמנעו מהדבקת הדג שלכם למנה תוך מתן טעם נוסף מבוקש.

5. כף העץ כדי למנוע מהמחבת לעלות על גדותיו

הטיפ הבא הוא אולי המפתיע ביותר, אבל הטבחים של פעם נשבעו בשיטה הזו: מקום: כף עץ על פני החלק העליון של הסיר שלך, וזה יקטין מאוד את הסיכון לרתיחה בעת הרתחת נוזלים. המגע עם הכף יוצר שבר ביצירת הבועות ובכך נמנע קטסטרופה של גדותיה של קצף.

6. השתמשו במטלית כדי לחלץ כמה שיותר מיץ מפירות ההדר

כדי לקבל מקסימום מיץ מהלימונים, התפוזים או האשכולית שלך, עקוב אחר הטיפ הזה: לפני חיתוך פירות ההדר, גלגל אותם במרץ מתחת לכף היד על משטח עבודה, לחיצה קלה תוך הכנסת מטלית נקייה מתחת לפרי. פעולה זו שוברת את הקרומים בתוך הפרי ומשחררת את כל שלהם מיצים וטעמים.

7. אומנות החימום מחדש של שאריות מבלי לייבש אותן

הכנתם תבשיל טעים, אבל עדיין נשאר לכם? כדי לחמם אותו מחדש מבלי לייבש אותו, נסה את הטיפ הזה של סבתא: פשוט הנח חתיכת לחם מיושן על גבי הכלי שלך כשאתה מחמם אותו בתנור. הלחם יספוג את הלחות שבדרך כלל תתנדף במהלך האפייה, ויאפשר למנה שלך להישאר לחה ובעלת טעם.

הטיפים של הסבתות שלנו הוכיחו את עצמם וממשיכים לעזור לטבחים ברחבי העולם לשפר את כישוריהם במטבח. אל תהססו לנסות את העצות הקטנות האלה כדי להקל על חייכם במטבח ולהכין מנות ביתיות טעימות בקלות.

ברוך הבא » Blog » גילויי סבתא: 7 טיפים שישדרגו את הבישול שלכם ויחסכו לכם זמן במטבח