מחפשים פתרון טבעי ואקולוגי לטיפול בגינה שלכם? אל תחפש עוד: ה שטחי קפה היא התשובה לה חיכית. ואכן, לשאריות אלו מחליטת הקפה יש תכונות מועילות רבות אשר הופכות אותה ל-a דשן טבעי אידיאלי עבור הצמחים והדשא שלך. בואו לגלות יחד מדוע הגיע הזמן לשחזר את הדשן היקר הזה וכיצד להשתמש בו בצורה הטובה ביותר בגינה שלכם.
גרגירי קפה, תרומה תזונתית מעניינת לאדמה ולצמחים
הסיבה הראשונה להשתמש בטחון קפה כדשן טבעי נעוצה בעושרו בחומרי תזונה חיוניים לגידול צמחים. למעשה, הוא מכיל:
- שֶׁל פַּחמָןהמקדם את צמיחת הצמח ומשפר את מבנה הקרקע
- של ה'חַנקָןהכרחי ליצירת חלבונים וכלורופילים
- של ה יסודות מינרליים כגון זרחן, אשלגן, מגנזיום או אפילו סידן, החיוניים להתפתחות תקינה של צמחים
הרכב תזונה זה נותן לשטחי קפה את היכולת להזין את הצמחים שלך ולשפר את איכות כדור הארץ של הגינה שלך.
שטחי קפה לקידום חיי אדמה ומלחמה בטפילים
לשימוש בשטחי קפה בגינה יש גם יתרון מרכזי נוסף: זה עוזר לקדם חיי אדמה. הוא מושך במיוחד תולעי אדמה, שהן בעלות חשיבות רבה לתפקוד תקין של מערכות אקולוגיות תת קרקעיות. הם מאפשרים אוורור של האדמה ומבטיחים את פוריותה על ידי עיכול חומר אורגני (כולל טחון קפה) כדי להפוך אותה לחומוס.
בנוסף, לגריסת קפה יש פעולה ויסות pH של הקרקע. אופיו מעט חומצי מאפשר לתקן אדמה בסיסית מדי ובכך לשפר את איכותה. עם זאת, זה לא יגרום לאדמה חומצית מדי, כי השפעתה מתונה.
לבסוף, לדשן טבעי זה יש תכונות דוחה נגד טפילים מסוימים ומזיקי גינה, כמו כנימות, נמלים או אפילו חלזונות ושבלולים. לפיכך, ניתן להשתמש בשטחי קפה כדי להגן על הצמחים שלך תוך הקפדה על בריאות אדמתך ותושביה.
אמצעי זהירות לשימוש ועצות מעשיות לשימוש בגריסת קפה
על מנת להפיק את המיטב מהתכונות המועילות של טחון קפה, מומלץ לעקוב אחר כמה עצות מעשיות :
- קודם כל תוודא שאתה מסננים נפרדים נייר מטיסת קפה, מכיוון שלעתים קרובות הם מולבנים ועלולים להכיל כימיקלים לא רצויים. במידת האפשר, העדיפו את השימוש במכונות קפה נטולות פילטר (אספרסו, בוכנה וכו'), שניתן לשחזר ישירות את הקרקע שלהן.
- אל תזרקו שאריות קפה טריות ולחות מדי לגינה שלכם: תחילה הניחו להן להתייבש כמה ימים על משטח ישר, כדי למנוע היווצרות של עובש.
- מחלקים את שאריות הקפה באופן אחיד על הדשא שלך ומסביב לצמחים שלך. מומלץ לא לחרוג מעובי של 2 סנטימטר כדי לא לחנוק אורגניזמים תת קרקעיים כמו תולעי אדמה.
שימוש בשטחי קפה כדי להאכיל את הצמחים הפנימיים והחיצוניים שלך
כדי לשפר את האדמה בעציצים או בערוגות החיצוניות שלך, אתה יכול גם לנצל את היתרונות של טחון קפה. הנה כמה עצות:
- מערבבים את שארית הקפה עם האדמה בסירים שלך ואז מחלקים אותה בבסיס כל צמח. הקפד לא להוסיף יותר מדי כדי למנוע מהאדמה להיות חומצית מדי ולזכור תמיד לבדוק את ה-pH לפני התערבות.
- ניתן גם להכין א דשן נוזלי על ידי חיכוך טחון קפה במים למשך מספר ימים: לאחר סינון, תמצית קפה מרוכזת זו תזין עמוק את הצמחים שלך.
- לצמחים חובבי חומצה, כמו רודודנדרונים או אזליאות, מתאימה במיוחד גרסת קפה. עם זאת, היזהר לא להוסיף יותר מדי כדי למנוע מהאדמה להיות חומצית מדי ולזכור תמיד לבדוק את ה-pH לפני התערבות.
שטחי קפה על הדשא שלך: דשן טבעי לדשא
שֶׁלְךָ דֶשֶׁא יכול גם להפיק תועלת מהיתרונות של טחון קפה. כדי לעשות זאת, אתה רק צריך:
- פזרו את שאריות הקפה ישירות על הדשא שלכם, והקפידו לפזר את החומר היטב כך שיחדור לפני השטח של האדמה מבלי להיות עבה מדי.
- אפשרו לחומרים המזינים מהחריף לפעול על הדשא שלכם ועל המערכת האקולוגית התת-קרקעית שלו: תוכלו להבחין במהירות בשיפור בבריאות ובמרץ של הדשא שלכם.
שטחי קפה מתגלים כדשן טבעי יקר ערך עבור הצמחים שלך, אלא גם כפתרון אקולוגי וחסכוני לטיפול בגינה שלך. אז, בפעם הבאה שאתם נהנים מקפה טוב, חשבו על האוצר הזה שאתם מחזיקים בידיכם והציעו אותו לגינה שלכם!