האם תמיד חלמת להכין את הלחם שלך אבל אין לך מכונת לחם? אל תחפשו רחוק יותר, המתכון הזה מהסבתות שלנו שאי אפשר לפספס נעשה בשבילכם! עם מרכיבים פשוטים כמו קמח, מלח ושמרים, קל להכין לחם ביתי טעים. בואו נגלה יחד את השלבים הדרושים להצלחת המנה האייקונית הזו.
למה להכין לחם משלך?
קודם כל דעו שלהכנת הלחם שלכם בבית יש יתרונות רבים. זה לא רק חוסך כסף בטווח הארוך, אלא גם מאפשר לשלוט במרכיבים המשמשים, לתזונה בריאה ומאוזנת יותר. בנוסף, התענוג ללוש את הבצק, להריח את ריח הלחם הטרי שרק יצא מהתנור ולחלוק את הרגעים האלה עם בני משפחה או חברים הם כל הסיבות לצאת להרפתקת הגורמה הזו.
המרכיבים החיוניים להכנת מתכון הלחם הביתי שלך ללא מכונה
האמירה המפורסמת "כדי לאכול טוב, צריך לבחור את המרכיבים בקפידה" מקבלת כאן את מלוא משמעותה. להלן המרכיבים הבסיסיים ללישה ואפייה של הלחם שלך:
-
- קמח : בחרו בקמח איכותי, סוג 55 או 65. אפשר גם לערבב סוגי קמח שונים (קמח מלא, חצי מלא, כוסמין, שיפון וכו') כדי לגוון את ההנאות והטעמים.
- שמרים : העדיפו שמרי אפייה טריים ולא שמרים כימיים. זה נמצא בדרך כלל בחלקים הטריים של סופרמרקטים או מהאופה שלך.
- מלח : קורט מלח דק משפר את טעם הלחם ומסייע בשימור. עם זאת, הקפידו על מינון נכון כדי לא להסוות את הניחוחות האחרים.
- מים : מים פושרים (בין 35 ל-40 מעלות צלזיוס) מקדמים את הפעלת השמרים ומאפשרים קבלת פירור אוורירי נחמד.
הכנת לחם צעד אחר צעד ללא מכונת לחם
שלב 1 : מערבבים את החומרים היבשים
כדי להתחיל, יוצקים את כמות הקמח הרצויה לקערה גדולה ואורזים אותה קלות. לאחר מכן, חופרים חור באמצע ומוסיפים את המלח והשמרים המפוררים. היזהר, וודא ששני היסודות הללו אינם במגע ישיר, שכן המלח עלול להאט את פעולת התסיסה של השמרים.
שלב שני: מוסיפים מים פושרים ולשים
יוצקים את המים הפושרים מעט על תערובת החומרים היבשים, מצפים היטב את השמרים והממליחים. לאחר מכן, התחל ללוש בקצות האצבעות כדי לאחד את הכל ולהשיג בצק אחיד ומעט דביק. אפשר גם להשתמש במעבד מזון עם וו בצק.
שלב 3: תנו לבצק לנוח
לאחר מכן כסו את קערת הסלט שלכם במטלית נקייה מעט לחה, ואז הניחו לבצק לנוח במקום חמים הרחק מטיוטות למשך כ. שעה או עד להכפלת הנפח. שלב זה הוא חיוני כדי לאפשר תסיסה להתבצע בצורה נכונה.
שלב 4: מעצבים את הלחם
לאחר שעה מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ומרוקנים אותו בלחיצה בכף היד. לאחר מכן עצבו את הלחם לצורה הרצויה (כדור, ממזר, באגט וכו'), שימו לב לא לעבוד יתר על המידה על הבצק כדי להימנע מהפיכתו אלסטי וקשה לבישול.
שלב 5: אפו את הלחם הביתי שלכם
הכינו תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה, ואז הניחו עליו את הלחם המעוצב שלכם. מחממים את התנור ל-240 מעלות (ח' 8) על ידי הנחת מיכל מלא במים בתחתית התנור ליצירת אדים וקבלת קרום פריך. לבסוף, אופים כ-25 עד 30 דקות או עד שהלחם נשמע חלול כשאתה מקיש עליו באצבעותיך.
הנה לך, שלך לחם תוצרת בית ללא מכונת לחם מוכן להנות! אל תהססו להתנסות בקמחים שונים, להוסיף זרעים (שומשום, פרג, פשתן וכו') או אפילו להשתמש במחמצת טבעית כדי לגוון בטעמים ובמרקמים. ומעל הכל, תהנו!