אל תחמיצו: המתכון הנפלא שהפך אותי למאפה מעולה של עוגיות ביתיות!

Noah Levi

למדו כיצד להכין את העוגיות הביתיות הטעימות ביותר: מרקחת פשוטה, חוויה משפחתית מהנה ותוצאה שאי אפשר להתנגד לה!

מי לא אוהב עוגיות ביתיות? פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, העוגות העגולות הקטנות הללו ישמחו צעירים ומבוגרים כאחד. אבל האם אתה יודע איך להכין את מתכון העוגיות הביתיות האמיתיות? אין צורך להסתכל רחוק, אנו ניתן לך את כל הסודות של הכנה ללא רבב לתענוג ביתי.

מצרכים למתכון עוגיות ביתי מוצלח

כדי להכין כעשרים עוגיות, זה מה שתצטרכו:

  • 250 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר דק
  • 100 גרם סוכר חום
  • 150 גרם חמאה
  • ביצה 1
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס
  • קורט מלח

זכרו כי איכות המרכיבים חיונית לקבלת תוצאה טעימה. לכן, בחרו בחומרי גלם באיכות טובה, כמו חמאת חווה או שוקולד צ'יפס חמאת קקאו טהור.

הכנה שלב אחר שלב של עוגיות ביתיות

בצע את השלבים הבאים כדי להכין את העוגיות שלך:

  1. מחממים תנור מראש ב-180 מעלות צלזיוס (טרמוסטט 6).
  2. מרככים את החמאה, ואז מערבבים אותה עם הסוכרים בקערת סלט.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב. המרקם צריך להיות מאוד הומוגני.
  4. משלבים את הקמח והשמרים המנופים יחד בכמה קבוצות, כמו גם את קורט המלח. מערבבים עד לקבלת בצק שיורד בקלות מקערת הסלט.
  5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס לבלילה, מפזרים אותם בצורה אחידה.
  6. יוצרים כדורי בצק בגודל אגוז ומניחים אותם על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה, מרווחים ביניהם מספיק כדי שלא יתפרסו יותר מדי במהלך הבישול.
  7. אופים כ-12 דקות, תוך מעקב אחר הצביעה. העוגיות יתפשטו מעט אך צריכות להישאר זהובות, לא שחומות.
  8. מוציאים מהתנור, מניחים לעוגיות להתקרר כמה דקות לפני שמסירים אותן בזהירות מנייר הפרגמנט. הם יתקשות כשהם מתקררים.

וריאציה: הוסף אגוזי מלך, אגוזי לוז או שקדים למתכון העוגיות הביתיות שלך

כדי להוסיף עוד יותר טעים ופריכות לעוגיות שלך, אתה יכול להוסיף פירות יבשים כמו אגוזי מלך, אגוזי לוז או שקדים מרוסקים. טיפ: קולים קלות אגוזי מלך, אגוזי לוז או שקדים בתנור לפני הוספתם לבצק כדי להוציא את כל הארומה שלהם! בערך שלושים גרם יספיקו לטעם של כל התכשיר.

כמה שילובי גורמה שכדאי לנסות:

  • שוקולד צ'יפס מריר ואגוזי פקאן
  • שוקולד צ'יפס לבן ואגוזי מקדמיה
  • שוקולד צ'יפס חלב ושקדים קצוצים
  • שוקולד צ'יפס בלונדי (Dulcey™) וחתיכות קרמל

תן לדמיון שלך להשתולל כדי ליצור המתכון הייחודי שלך לעוגיות תוצרת בית.

אחסון עוגיות תוצרת בית

כדי לשמור על הרכות והפריכות של העוגיות שלכם, מומלץ לאכול אותן תוך 48 שעות מהאפייה. עם זאת, אם אתה צריך לשמור אותם יותר זמן, בחר קופסת מתכת אטומה ולא קופסת פלסטיק.

טיפ לעוגיות טריות בכל עת

אתה לא חושב שתאכל את כל העוגיות במהלך היום? אתה יכול מעצבים את כדורי הבצק ומקפיאים את העודפים, כך שתוכלו לאפות כמה עוגיות טריות בכל פעם שמתעורר החשק. פשוט התאימו את זמן הבישול אם אתם אופים כדורי בצק קפואים: לאחר מכן תזדקקו ל-15 עד 17 דקות ב-180 מעלות צלזיוס.

העצה שלנו להצלחת העוגיות הביתיות שלך בכל פעם מחדש

הנה כמה טיפים נוספים לשיפור מתכון העוגיות הביתיות שלך:

  • סוכר חום חצי מלא : העדיפו סוכר חום שלם למחצה (סוג סוכר חום) ולא סוכר לבן, שנותן טעם עשיר יותר ומקורמל טעים לעוגיות שלכם.
  • "אבקת אפייה ביתית : אל תהסס לערבב בעצמך אבקת אפייה ללא גלוטן וללא פוספט על ידי ערבוב של שני חלקים סודה לשתייה, חלק אחד קרם טרטר וחלק אחד עמילן תירס.
  • שוקולד איכותי : בחרו בשוקולד איכותי עם אחוז קקאו גבוה, כי הוא נמס פחות בקלות במהלך הבישול ואינו משחרר שמן.
  • למדוד במדויק : שימוש במשקל מטבח כדי למדוד את המרכיבים שלך ישפר מאוד את העקביות והמרקם הסופי של העוגיות שלך.

על ידי ביצוע העצות האלה, אתה מוכן כעת להכין עוגיות ביתיות טעימות להנאתך הגדולה ביותר ושל יקירייך. אז בוא לכיריים שלך!

ברוך הבא » Blog » אל תחמיצו: המתכון הנפלא שהפך אותי למאפה מעולה של עוגיות ביתיות!