מציאת מתכונים צמחוניים טעימים יכולה לפעמים להיות כאב ראש אמיתי. למרבה המזל, פסטה היא בסיס מצוין לשחרר את היצירתיות הקולינרית שלך. עשירים בטעמים ומרקמים, פשוטים כמו שהם נגישים, ויאפשרו לכם ליצור מנות מעודנות שישמחו גם את הגורמה הגדולים ביותר.
לפניכם שלושה מתכוני בצק צמחוניים שללא ספק ישמחו את כל האורחים שלכם.
1. טגליאטלה עם ירקות צלויים ורוטב עגבניות שמנת
מנה צבעונית ומעוררת תיאבון זו מדגישה את ירקות הקיץ ליצירת ארוחה טעימה ומזינה. הירקות הקלויים מוסיפים נופך פריך בעוד רוטב העגבניות הקרמי מוסיף תו מתוק וקרמי שמעצים הכל.
רכיבים :
- 300 גרם טליאטלה
- 1 חציל, חתוך לקוביות
- 1 זוקיני חתוך לפרוסות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף עשבי תיבול פרובנס
- מלח פלפל
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)
- 5 קל' של קרם פרש סמיך
- שמן זית
הכנה :
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את הירקות החתוכים עם השום, עשבי הפרובנס, מלח, פלפל וזילוף שמן זית. מניחים אותם על תבנית מכוסה בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מזהיבים את הבצל במעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים 10 דקות. לאחר מכן מוסיפים את הקרם פרש ומערבבים היטב.
- מבשלים את הטליאטלה לפי הוראות האריזה. מסננים אותם ומערבבים אותם עם רוטב העגבניות הקרמי.
- מגישים את הטליאטלה בתוספת רוטב ומעוטרת בירקות צלויים.
2. גראטן פסטה תרד וריקוטה
מתכון זה משלב פסטה קצרה, תרד וריקוטה בגרטן קרמי וטעים. מושלם לארוחה נעימה עם משפחה או חברים, המנה המנחמת הזו תפנה לחובבי המטבח הצמחוני.
רכיבים :
- 300 גרם פסטה קצרה (פנה, פוסילי, פארפאלה וכו')
- 1 ק"ג תרד טרי
- 250 גרם ריקוטה
- 200 גרם מוצרלה מגוררת
- 50 גרם פרמזן מגורר
- 2 ביצים
- 25 קל' של קרם פרש נוזלי
- אגוז מוסקט מגורר
- מלח פלפל
הכנה :
- מבשלים את הפסטה אל דנטה לפי הוראות החבילה. מסננים אותם ושומרים.
- מאדים את התרד כ-5 דקות עד לריכוך. לסחוט אותם היטב כדי להסיר עודפי מים.
- מערבבים בקערת סלט את הריקוטה, מחצית מהמוצרלה המגוררת, הפרמזן, הביצים והקרם פרש. מוסיפים קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מוסיפים את התרד ומערבבים היטב.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. בצלחת גראטן מניחים מחצית מהפסטה ואז מכסים אותה בתערובת התרד. מוסיפים מעל את יתרת הפסטה ומפזרים את יתרת המוצרלה המגוררת.
- אופים כ-25 דקות עד שהגראטן מזהיב. הגש חם.
3. סלט פסטה טרי עם ירקות פריכים וויניגרט בלסמי
אידיאלי לארוחה קלה ומרעננת בימי שמש, סלט הפסטה הזה ישמח את בלוטות הטעם שלך עם הירקות הפריכים שלו, ויניגרט הבלסמי העדין שלו ושבבי הפרמזן הפריכים שלו.
רכיבים :
- 300 גרם פסטה טרייה (טליאטלה, פרפל וכו')
- 200 גרם גזר חתוך לפרוסות
- 200 גרם אפונת שלג קלופה
- 200 גרם צנוניות חתוכות לפרוסות
- 100 גרם ארוגולה
- 50 גרם שבבי פרמזן
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כפית חרדל
- מלח פלפל
הכנה :
- מבשלים פסטה טרייה לפי הוראות האריזה, ואז מסננים אותם ושוטפים אותם תחת מים קרים כדי לעצור את הבישול. תן להם להתקרר.
- חולטים את הגזרים ואפונת השלג במחבת עם מים רותחים במשך כ-5 דקות, עד שהם רכים אך עדיין פריכים. מסננים אותם ומרעננים אותם מתחת למים קרים.
- בקערת סלט גדולה מכינים את הוויניגרט על ידי ערבוב שמן הזית, החומץ הבלסמי, החרדל, המלח והפלפל.
- מוסיפים לקערת הסלט את הפסטה, הירקות המולבנים, הצנוניות והארוגולה, ומערבבים בעדינות כדי לצפות את כל המרכיבים היטב בוויניגרט.
- מגישים את הסלט טרי, בוזקים שבבי פרמזן.
בין אם אתם צמחוניים או סתם מחפשים רעיונות חדשים להקל על הארוחות שלכם, שלושת מתכוני הפסטה הטעימים והמקוריים הללו יאפשרו לכם ליצור תפריטים מגוונים שישמחו את בלוטות הטעם של כל האורחים שלכם.