כאשר מתכוננים להכין א תִדלוּקעולה בראש החשש העיקרי: לא להסתכןפיצוץ ולא כל סכנה לסובבים אותנו. עם זאת, ישנה פעולה פשוטה שיכולה להגן עליך ועל הרכב שלך במקרה של ניצוצות חשמליים בתהליך המילוי. זה כולל נגיעה במראה האחורית של המכונית שלך לפני שאתה לוקח את המשאבה לידיים שלך. בואו נראה מדוע המחווה הזו היא קריטית.
חשמל סטטי, אויב בלתי נראה
רוב הנהגים אינם מודעים לנוכחות של חשמל סטטי סביב הרכב שלהם. האחרון נוצר כאשר שני החומרים המרכיבים את הצמיגים (עשויים בדרך כלל מגומי ופוליאסטר) מתחככים בכביש. תופעה זו מובילה לחוסר איזון של מטענים חשמליים על פני הצמיג, ובכך גורמת להעברת אלקטרונים בין שני החומרים, ויוצרים מטען סטטי במבנה המתכת של המכונית.
כאשר החשמל הסטטי הזה מגיע לרמה מסוימת, הוא יכול להפעיל ניצוצות בלתי נראים. אם ניצוצות אלו באים במגע עם אדי בנזין במהלך התדלוק, ייתכן שיש א סכנת פיצוץ.
מדוע נגיעה במראה האחורית חיונית?
נגיעה בחלק מתכתי לפני תחילת תדלוק תגרום לכך לפזר את החשמל הסטטי הזה ובכך למנוע את הסיכון של ניצוצות. המראה האחורית נבחרת לעיתים קרובות מכיוון שהיא קרובה לנהג כאשר הוא יוצא מהמכונית כדי לקבל את המשאבה. בנוסף, זהו אזור מתכת נגיש בקלות וסביר שלא ייפגע מטיפול תכוף.
חשוב לציין שזה לא תקף רק לרכבים, אלא גם לכל כלי הרכב המצוידים בצמיגים (אופנועים, קטנועים, משאיות וכו').
גע במראה האחורית גם אם אין סימנים נראים לחשמל סטטי
גם אם אינך מבחין בסימנים גלויים של חשמל סטטי מסביב לרכב שלך כאשר אתה מגיע לתחנת הדלק, עדיין עדיף לשחק בו בטוח ולגעת במראה האחורית גם אם שום דבר לא נראה חריג. זה יאפשר לך לפזר כל מטען חשמלי סמוי שיכול להוות סיכון פוטנציאלי.
כיצד לבצע ביעילות את מחוות ההגנה הזו?
- עצור את המנוע: לפני היציאה מהרכב, הקפד לכבות את המנוע כדי למזער כל מקור לחשמל סטטי ולמנוע ניצוצות.
- צאו מהמכונית לאט: בעת יציאה מהמכונית, הימנע מתנועות פתאומיות שעלולות ליצור מטענים חשמליים נוספים. שימו לב גם שמגע עם חלקי פלסטיק מסוימים עלול ליצור חשמל סטטי.
- לנעול נעלי עור או גומי: סוליות עור וגומי נוטות פחות לייצר חשמל סטטי במגע עם הקרקע.
- גע במראה האחורית: לפני שתתפוס את פיית משאבת הדלק, הנח את ידך על המראה האחורית למשך מספר שניות כדי לפרוק חשמל סטטי. הקפד לשמור על מגע עם המראה האחורית עד שתיגע בחלק המתכתי של האקדח כדי ליצור המשכיות בעת הפריקה.
פעולות אחרות שיש לאמץ לצורך תדלוק בטוח
בנוסף למחווה המגוננת הזו המקושרת למראה האחורית, חשוב גם לכבד אמצעי זהירות חשובים אחרים בעת מילוי מיכל הרכב שלך:
- אל תשתמש בטלפון הסלולרי שלך ליד משאבות דלק, מכיוון שהוא עלול ליצור ניצוצות פנימיים במקרה של שיחה או התראה.
- אין לעשן בקרבת אזור המילוי, כדי למנוע כל סיכון להתלקחות אדי בנזין דרך בעירה של טבק או מגע עם סיגריה דולקת.
- עקבו אחר הוראות השימוש והבטיחות המצוינות על משאבות הדלק ואולי פנו לעזרה מצוות תחנת השירות במקרה של ספק או קושי.
על ידי אימוץ פעולות המניעה והזהירות השונות הללו, תעזור לאבטח את פעולות מילוי הדלק שלך ולהפחית את הסיכון לתאונות שעלולות לגרום לנזק לרכוש ולנזק גופני. אל תזניחו את הפעולות הפשוטות אך החיוניות הללו, ועשו זאת בשקט נפשי מוחלט.