נדרש רק רגע של חוסר תשומת לב עד שמשהו יישרף במטבח שלך, ומותיר אחריו ריח לא נעים. למרבה המזל, ישנם טיפים פשוטים שיעזרו לכם להעלים את הריח העיקש הזה במהירות וללא מאמץ רב.
אווררו כמה שיותר כדי לפנות את הריח
כדי להתחיל, פתח את כל החלונות והדלתות בבית שלך כדי ליצור טיוטה שתוציא אוויר מעופש וכבד מבחוץ. אל תהסס להשתמש במאווררים במידת הצורך כדי להקל על התהליך.
מצא את מקור הריח ונקה אותו
זיהוי הגורם המדויק לריח חיוני על מנת להבטיח סילוק יעיל שלו. כלי מטבח, משטחים או אפילו בדים עשויים להיות מעורבים:
- כלי בישול : השליכו מיד את כל שאריות המזון השרוף והניחו סירים, מחבתות או כלים אחרים שנפגעו במיכל של נוזל כלים ומים חמים כדי להיפטר משאריות חרוכים שלעיתים קרובות הם הגורם לריח רע.
- המשטחים: נקה היטב את כל האזורים המושפעים, כולל קירות, רצפות ותקרה. השתמשו בחומר ניקוי רב משטחי ללא שטיפה, שיהיה יעיל יותר בסילוק ריחות.
- רקמות: שטפו את כל הטקסטיל שנחשף לעשן כמו וילונות, מפות או אפילו מגבות תה. אם הם אינם ניתנים לכביסה במכונה, טיפול בסודה לשתייה יכול לסייע בספיגת ריחות רעים.
לנטרל את הריח עם פתרונות טבעיים
שימוש במוצרים שנמצאים פשוט במטבח שלך או שנמצאים בחלק הביתי של הסופרמרקט מספיק לעתים קרובות כדי לנטרל ריחות עקשניים. הנה כמה עצות:
- הלימון : למיץ הלימון יש תכונות מפיג ריח וחיטוי. ערבבו אותו בחלקים שווים עם מים ורססו את התערובת הזו על כל המשטחים שבהם הריח נמשך. ניתן גם להוסיף כמה טיפות של מיץ לימון לקערת מים חמים ולהניח במרכז החדר הפגוע למשך מספר שעות, או להרתיח פרוסות לימון טרי בסיר מלא במים למשך כ-30 דקות.
- חומץ לבן: מוצר ביתי רב-תכליתי זה הוא מנטרל ריחות מעולה. הניחו קערה של חומץ לבן בחדר הפגוע והניחו לו לשבת מספר שעות. אתה יכול גם לערבב חלק אחד חומץ ושני חלקים מים כדי לרסס את התמיסה הזו על המשטחים הפגועים.
- אבקת סודה לשתייה : אבקה לבנה זו היא סופגת ריחות טבעית. מפזרים אותו בנדיבות על האזורים הפוגעים (שטיחים, שטיחים וכו') והשאירו לפעול לפחות שעה לפני שאיבת האבק. אפשרות נוספת היא לערבב סודה לשתייה עם מעט מים חמימים ליצירת משחה, ואז למרוח אותה על משטחים לא נקבוביים המושפעים מהריח.
- פחמן פעיל: בשימוש נרחב במסנני אוויר בשל תכונות הספיגה שלו, ניתן גם למקם אותו בצורה של שקיות או בלוקים במטבח שלך כדי ללכוד ריחות רעים מתמשכים, במיוחד אלה הנוצרים מעשן. החלף את הפחם מדי חודש בערך כדי להבטיח את יעילותו.
הפיצו ריחות נעימים
לאחר נטרול הריח הבוער, אתה יכול לבחור להכניס ריחות נעימים לתוך הפנים שלך:
- לשרוף נרות ריחניים או להשתמש במפיצים חשמליים להפצת ניחוחות נעימים ולהסוות כל שאריות ריח שיישארו.
- הנח שקיות של אזוביון או עשבי תיבול ארומטיים אחרים בארונות המטבח ובמגירות שלך כדי לשמור על ריח נעים ברציפות.
- הסתמכו על שמנים אתריים בעלי תכונות ניקוי, כמו אקליפטוס או עץ התה, הנמרחים על חלוקי נחל נקבוביים כדי להניח אותם בחדר שבו נשאר הריח הלא נעים.
מניעה: למנוע את זה לקרות שוב
לבסוף, אמצו אמצעים מסוימים למניעת סכנת כוויות ושריפות במטבח:
- היזהר בעת בישול מזון, במיוחד בעת שימוש בשומנים דליקים (שמן, חמאה).
- נקה את רשתות האוורור ומסנני המנדפים באופן קבוע כדי למנוע הצטברות שומנים העלולה לגרום לשריפה.
- ציידו את המטבח שלכם בגלאי עשן ומטף שיגיבו במהירות במקרה של תאונה.
על ידי ביצוע העצות הפשוטות הללו, אתה אמור להחזיר במהירות אווירה בריאה ונעימה למטבח שלך. ולמה שלא תנצל את האירוע המצער הזה כדי להקדיש תשומת לב נוספת במהלך הסדנאות הקולינריות הבאות שלך?