איך להימנע מרעלן באורז? דרכים פשוטות להתמודד עם הבעיה!

Noah Levi

מדריך שלב אחרי שלב: כיצד להימנע מהרעלן המסתתר באורז שלנו ואיך להבטיח אורז בריא ונקי למשפחתך.

בתזונה היומית שלנו, אורז הוא מרכיב חשוב, מוערך בזכות הרבגוניות הגסטרונומית שלו וצריכת האנרגיה שלו. עם זאת, לאחרונה התגלה כי ישנו רעלן נסתר בגרגרי האורז, שעלול להזיק לבריאותנו אם אינו מסולק כראוי.

מאמר זה יציג בפניכם את הרעלן הזה, הנקרא ארסן, וייתן לכם כמה טיפים פשוטים להעלמתו ביעילות בעת הכנת ובישול אורז.

מהו ארסן ולמה הוא נמצא באורז?

ל'ארסן הוא יסוד כימי, קיים באופן טבעי בקרקעות ובמי תהום, אך מגיע גם מפעילות אנושית (תעשייה, חקלאות). זהו חומר רעיל ליצורים חיים.

אורז, כצמח מים, סופג ארסן במידה רבה יותר מגידולים אחרים ומאחסן אותו בעיקר ב נדני גרגירי אורז. המשמעות היא שחלק ניכר מהארסן הכלול באדמה שבה גדל האורז יכול להגיע ישירות לצלחות שלנו ולחשוף אותנו לסיכונים מסוימים לבריאותנו.

סיכונים הקשורים לחשיפה קבועה לארסן

אמנם א חשיפה מדי פעם לארסן הכלול באורז אינו מהווה סכנה בריאותית גדולה, צריכה קבועה של כמויות גדולות של מזון זה עלולה לגרום לסיכונים ארוכי טווח. חשיפה כרונית למינונים נמוכים של ארסן עלולה לגרום:

  • מצבי עור (היפרפיגמנטציה, קרטוזיס)
  • בעיות קרדיווסקולריות
  • שינוי של מערכת העצבים
  • היחלשות של מערכת החיסון
  • סיכון מוגבר לסוכרת
  • סיכון מוגבר לפתח סוגי סרטן מסוימים (עור, ריאות, שלפוחית ​​השתן, כליות)

כיצד להפחית את נוכחות הארסן באורז?

בידיעה שארסן קיים בהכרח באורז, לכן חיוני ללמוד כיצד לשלוט בו ולהפחית ככל האפשר את תכולת הארסן של המזונות שלנו. הנה כמה טיפים פשוטים ליישום כדי להשיג זאת:

1. בחרו בחוכמה את האורז שאתם קונים

כל ה אורז אינם שווים לנוכח זיהום ארסן. במיוחד נמצא כי אורז חום מכיל יותר ארסן מאורז לבן, מכיוון שחלק מהרעלן נמצא בכיסוי החיצוני שלו. לאורז הגדל באסיה ובאירופה יש בדרך כלל ריכוזים נמוכים יותר מאלה מאזורים אחרים בעולם.

2. שוטפים היטב את האורז לפני הבישול

צעד ראשון טוב לחסל חלק מהארסן הוא לעשות לשטוף היטב את האורז במים קרים, עד שהמים הזורמים החוצה יהיו צלולים. למעשה, ניתן לסלק את הזיהומים הקיימים על פני הגרגרים.

3. השתמש ביחס מים לאורז גבוה יותר בעת הבישול

בניגוד להמלצות המקובלות לבישול אורז "מבושל" עם נפח מים שווה ערך לנפח האורז, עדיף לבחור ביחס מים-אורז גבוה יותר (כגון 5 או 6 נפחי מים לנפח 1 של אורז). כדי ממיסים יותר ארסן במי בישול. בסיום הבישול פשוט מסננים היטב את האורז.

4. מבשלים אורז כמו פסטה

שיטה נוספת מאוד יעילה היא לבשל אורז כמו פסטה, כלומר באמצעות כמות גדולה של מים רותחים מומלחים, שבהם תטבול את גרגירי האורז שכבר שטופים. לאחר סיום הבישול, פשוט מסננים את האורז בעזרת מסננת דקה. שיטה זו מפחיתה משמעותית את תכולת הארסן באורז.

5. שנה את מקורות הדגנים בתזונה שלך

דרך טובה להפחית באופן כללי את החשיפה שלך לארסן דרך אורז היא פשוט לעשות זאת לגוון את מקורות הדגנים בתזונה שלך. יש עוד הרבה אפשרויות טעימות ומזינות, כמו קינואה, דוחן, כוסמת, או פסטה וסולת העשויות מחיטת דורום או דגנים אחרים.

כדי ללכת רחוק יותר: הגבל צריכת מזונות אחרים שעלולים להיות מזוהמים בארסן

יש לציין כי אורז אינו המזון היחיד שעלול להכיל עקבות של ארסן. מזונות אחרים, כגון מיצי פירות מסוימים, מוצרי פירות ים, ואפילו כמה מים מינרליים, יכולים גם הם להכיל רמות גבוהות של רעלן זה.

בהקשר זה, אולי כדאי לברר על איכות המוצרים שאתם צורכים ולנקוט באמצעי זהירות בעת רכישתם או צריכתם באופן קבוע.

להיות מודעים לנוכחות הארסן באורז, בחירה בזן הנכון, אימוץ שיטות עבודה טובות לשטיפה ועור, וגיוון התזונה שלך הם כולם פתרונות פשוטים לסלק את הרעלן הזה בקלות מחיי היומיום שלנו.

ברוך הבא » Blog » איך להימנע מרעלן באורז? דרכים פשוטות להתמודד עם הבעיה!