WhatsApp הפכה לאחד מאמצעי התקשורת הפופולריים והנפוצים ביותר ברחבי העולם, מה שמקל על החלפת הודעות, תמונות, סרטונים ועוד. עם זאת, לפעמים אנשים מסוימים בוחרים לחסום אותנו באפליקציה זו. אז איך אתה יודע אם אתה באמת חסום על ידי מישהו? במאמר זה נדון ברמזים שיכולים לתת לך מושג אם נחסמת בוואטסאפ.
רמזים כדי לקבוע אם אתה חסום בוואטסאפ
אין שיטה 100% חסינת תקלות כדי לדעת בוודאות אם נחסמת על ידי איש קשר בוואטסאפ. עם זאת, מספר סימנים תואמים יכולים לתת לך אינדיקציה מדויקת למדי של המצב. הנה הם :
- תמונת פרופיל בלתי נראית
- סטטוס לא נמצא
- סימן ביקורת פשוט בעת שליחת הודעות
- שיחות שלא נענו או בלתי אפשריות
- אין הודעת חיבור
- איש קשר חסר בעת יצירת קבוצה
הבה נסתכל על כל אחד מהמדדים הללו ביתר פירוט.
תמונת הפרופיל של איש הקשר לא מופיעה יותר
אחד הדברים הראשונים שתבחין אם אתה נחסם על ידי משתמש בוואטסאפ הוא שתמונת הפרופיל שלו נעלמת. המשמעות היא שלא תוכל עוד לראות עדכונים או אפילו נוכחות של תמונת פרופיל מאותו אדם. עם זאת, רמז זה לבדו אינו מספיק כדי להסיק מסקנות נמהרות, כי יכול להיות שפשוט איש הקשר הגדיר את החשבון שלו כך שתמונת הפרופיל שלו תהיה בלתי נראית למשתמשים אחרים.
סטטוס איש קשר ופרטי התחברות לא נמצאו
אם נחסמת על ידי משתמש בוואטסאפ, גם לא תוכל יותר לגשת לסטטוס שלו או לראות את פרטי ההתחברות שלו (כמו "מקוון" או "נראה לאחרונה"). חשוב לציין כאן ששוב, זה יכול לנבוע מהגדרות הפרטיות של איש הקשר שבחר להסתיר את המידע הזה, מבלי שהוא חסם אותך בהכרח.
רק סימן ביקורת אחד מופיע בעת שליחת הודעות
כאשר אתה שולח הודעה למישהו בוואטסאפ, אתה יכול לראות את מספר סימני הביקורת (או ה"תיקים") המופיעים מתחת להודעה. סימון אפור בודד מציין שההודעה נשלחה, בעוד שני סימון אפור מראים שההודעה התקבלה – אך לא בהכרח נקראה – על ידי הנמען. לבסוף, כאשר שתי התיקיות הופכות לכחולות, זה אומר שההודעה נקראה.
אם לאחר שליחת הודעה לאיש קשר אתה מגלה שהוא נשאר חסום עם סימן ביקורת אפור בודד במשך זמן רב, זה יכול להצביע על כך שנחסמת על ידי אותו אדם. עם זאת, ייתכן גם שאיש הקשר השבית את חיבור האינטרנט שלו או נמצא באזור ללא כיסוי רשת. לכן זה נבון לא להסתמך רק על רמז זה כדי לקבוע אם אתה תקוע.
השיחות שלך לא נענות
אם ניסית להתקשר לאיש קשר דרך WhatsApp וכל השיחות שלך לא נענו, זה עשוי לרמוז שחסמת אותך על ידי אותו אדם. במיוחד אם אתה מבחין גם ברמזים אחרים שהוזכרו קודם לכן לגבי תמונת הפרופיל, הסטטוס וסימני הביקורת של הודעות.
לא מוצגת הודעת חיבור
בדרך כלל, כאשר אתה בשיחה עם משתמש בוואטסאפ, אתה יכול לראות התראה מופיעה כאשר הוא מחובר כרגע או כאשר הוא מתחיל לכתוב הודעה. התראות אלו לא יהיו גלויות יותר אם איש קשר חסם אותך, מכיוון שהן מקושרות ישירות לעדכון הסטטוס "מקוון" או "כותב" שהוזכר לעיל.
המקרה המיוחד של יצירת קבוצה
דרך עקיפה נוספת לבדוק אם נחסמת על ידי מישהו היא לנסות ליצור קבוצת WhatsApp שבה אתה מוסיף את איש הקשר הזה כמשתתף. אם תגלה שאינך יכול להוסיף את האדם הנדון לקבוצה (שם איש הקשר מופיע באפור), זה יכול להיות סימן נוסף לכך שהוא חסם אותך.
עם זאת, חשוב לקחת את הרמז הזה עם גרגר מלח, מכיוון שאנשים מסוימים פשוט הגבילו את היכולת להתווסף לקבוצות לאנשי הקשר שלהם בלבד. לכן, אם אינך רשום בספריית הטלפון של אדם זה או שהוא הגדיר את ההגדרה הספציפית הזו, זה יכול להסביר את חוסר האפשרות להוסיף אותו לקבוצה מבלי להיחסם.
הצלב את הרמזים כדי לקבל מושג ברור
אמנם קשה לקבוע בוודאות אם אתה נחסם על ידי איש קשר בוואטסאפ, אבל מספר רמזים בשילוב יחד יכולים לתת אינדיקציה טובה למצב: היעדר תמונת פרופיל, סטטוס לא נמצא, סימן ביקורת בודד בעת שליחת הודעה. הודעות, ללא מענה שיחות, וללא התראות על חיבור הם כולם סימנים לכך שאולי נחסמת.
עם זאת, חשוב לא להסיק מסקנות נמהרות רק על בסיס אחד מהמרכיבים הללו, שכן הן עשויות לנבוע מבעיות רשת, בחירות מרצון של איש הקשר לגבי סודיותן או אפילו תצורות מדויקות של חשבון המשתמש. הדבר הטוב ביותר הוא עדיין לשאוף לתקשורת ישירה עם האדם הנוגע בדבר, במידת האפשר, על מנת להבהיר אזורים אפורים ולדון בצורה גלויה וכנה.